Arhavi'de Yasanan Sel Afetinin Ardindan Temizlik Çalismalari Devam Ediyor

Artvin’in Arhavi ilçesinde dün siddetli yagisa bagli olusan sel ve heyelanlarin ardindan hasar tespit çalismalari ve kayip bir kisiyi arama çalismalari devam ediyor.

Arhavi'de Yasanan Sel Afetinin Ardindan Temizlik Çalismalari Devam Ediyor
Önceki gün saganak yagis sonucu Arhavi ilçe merkezinde 430 ev ve is yerinin zemin ve bodrum katlari balçiga gömülürken, onlarca araç hurdaya döndü. Selin ardindan hasar tespit ve temizlik çalismalari baslatilirken, temizlik çalismalarina Erzurum, Trabzon, Giresun illerinden gelen jandarma Komando birliklerinin yani sira AFAD gönüllüleri destek veriyor.

Her cadde ve sokak basinda temizlik çalismalarinin yani sira esnafa da yardimci olan askerlerle AFAD gönüllülerine tesekkür eden vatandaslar, “Her yerde asker var. Iyi ki askerimiz var. Askerlerimizin destegi olmasaydi bu temizlik çalismalari bu kadar kisa sürede yapilamazdi. Onlara çok sey borçluyuz. Allah askerlerimizden razi olsun" ifadelerini kullandi.

Öte yandan isyerleri zarar gören esnaf ise, “Devletimizin yanimizda oldugunu biliyoruz. Canimiz sag, magduriyetimizin ise devletimiz tarafindan giderileceginden hiç süphemiz yok o yüzden, canimizin sag olduguna sükrediyoruz" dediler.
Kaynak: İHA