Antalya'da Alev Alev Yanan Plastik Fabrikasindan Geriye Küle Dönmüs Yiginlar Kaldi

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 1. kisimda bulunan plastik geri dönüsüm tesisinde gece saatlerinde çikan yangin söndürüldü. Tesisten geriye küle dönmüs yiginlar kalirken, jandarma ekipleri yangin tespit köpegi ile bölgede arastirma yapti.

Antalya'da Alev Alev Yanan Plastik Fabrikasindan Geriye Küle Dönmüs Yiginlar Kaldi
Yangin, Antalya OSB 1. kisimda bulunan plastik geri dönüsüm tesisinde gece saat 23.30 siralarinda çikti. Edinilen bilgiye göre, tesisten dumanlarin yükseldigini gören güvenlik görevlileri durumu 112 Acil Çagri Merkezi’ne bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine gelen Antalya Büyüksehir Belediyesi ve OSB itfaiye ekipleri yangina müdahale etti. Alevlerin tüm tesisi sarmasi üzerine olay yerine sevk edilen Organize Sanayi Bölgesi’ne ait 3, Antalya Büyüksehir Belediyesi’ne ait 10 arazöz de yangina müdahale etti. Itfaiye ekipleri, yanginin çevre fabrikalara siçramasini önlemek için yogun çaba harcadi. Yangin yaklasik 3 saatlik çalismanin ardindan kontrol altina alindi.

"Kimsenin olmamasi faciayi önledi"

Yangin sirasinda tesis içerisinde bayram dolayisiyla kimsenin olmamasi olasi bir faciayi önledi. Ekiplerin sabah erken saatlere kadar sogutma çalismalari devam etti. Yanginin boyutu ise sabah gün agarinca ortaya çikti. Tesiste bulunan geri dönüsüm ürünlerinin ve kullanilan makinelerin küle döndügü görüldü.

Olay yerine gelen Jandarma Olay Yeri Inceleme ekipleri ise herhangi bir kundaklama ihtimaline karsi tesis içerisinde ve çevresinde incelemede bulundu. Yapilan arastirmaya yangin tespit köpegi ‘Kirpik’ da destek verdi. Yanginin çikis nedeni itfaiye ve jandarma ekiplerinin hazirladigi rapor sonrasinda netlik kazanacak. Öte yandan yanan tesis alani drone ile havadan da görüntülendi.
Kaynak: İHA