4 Bin Nüfuslu Mahallenin Nüfusu 150 Bine Çikti

9 günlük Kurban Bayrami tatilinde Mugla’ya beklenen 4 milyon yerli turist hedefi asilirken, turistik ilçe ve mahallelerde adeta izdiham yasaniyor. Yerel yönetimlerin ‘rezervasyonsuz gelmeyin’ uyarilarini dikkate almayan yerli turist sahilleri tika basa doldurdu.

4 Bin Nüfuslu Mahallenin Nüfusu 150 Bine Çikti
Mugla’nin ilk ‘Sakin Kent’i Ula’nin Akyaka Mahallesinde de Kurban Bayrami yogunlugu yasandi. Otel ve apartlara rezervasyonlu gelenlerin yaninda Aydin, Izmir, Denizli, Usak, Manisa gibi çevre illerden günübirlik araçlari ile tatil için gelen vatandaslar pandemi döneminde evde kalmanin acisini deniz, kum ve günes ile çikardi.

300 metrelik sahilde 5 bin kisi yüzdü

Akyaka’nin 300 metre uzunlugundaki sahilinde vatandaslar sirt sirta yüzerken, sahilin normal kapasitesi 3 bin kisi. Sahilde bulunan sezlong ve semsiye disinda kendi semsiyeleri içe içe güneslenen vatandaslar pandemi öncesini aratmadi. 3 bin kisilik sahile yaklasik 7 bin kisi gelirken bunlardan 5 bini denizde Gökova Körfezi’nin serin sularinda yüzdü.

Asiri kalabaliktan denizin rengi degisti

Akyaka sahili Kadin azmagindan gelen serin su akintisi ile bir hafta önce maviligini korurken, bir hafta içinde asiri yogunluk sonrasi Gökova Körfezi’nin mavi sulari kahverengiye döndü. Vatandaslarin sahilde yüzmesi için belirlenen alan tamamen dolarken, Azmak çikisinda Akçapinar sahili de doldu.

Sörf tutkunlarin da adresi oldu

Türkiye’nin en iyi rüzgar sörf alani olarak bilinen Gökova Körfezi’ndeki Akçapinar sahili de sörf tutkunlarinin adresi oldu. Kiyidan 200-300 metre açiga kadar sig bir sahile sahip alanda ayni anda 200-250 sörfçü rüzgar sörfü yapabiliyor.

4 bin nüfus 150 bine yaklasti

Izmir Seferihisar’dan sonra Türkiye’nin ilk ‘Sakin Kent’ unvani alan yerlesim birimlerinden birisi olan Akyaka’nin yerlesik nüfusu 4 bin. Yaz aylarinda 40-50 bine çikan nüfus Kurban Bayraminda yerlesik nüfusunun 35 katina kadar misafir agirliyor. 150 bine yaklasan Akyaka’nin Bayram nüfusu sonrasi sahil, kadin azmagi, orman kampi tamamen doldu.

Azmak turlarina ragbet

Akyaka’nin en önemli destinasyonlarindan birisi olan Kadin Azmagi tekne turlari tatilcilerin en çok ragbet gösterdigi turlarin basinda geliyor. Kadin Azmagi’nin girisi Ula Belediyesi tarafindan bu bayramda girislere kapatilmisti. Azmakta sadece tur teknelerine izin verilirken, yaklasik 45 dakikalik azmak turu yapan teknelerin tamami araliksiz olarak tura çikiyor.

“Nüfusumuz 100 bini geçti”

Akyaka Mahalle Muhtari Feridun Özsoy, sahil ve diger bölgelerde doluluk oraninin yüzde 100’ü geçtigini,4bin olan yerlesik nüfusun ise 100 binin üzerine çiktigini açikladi.

Muhtar Özsoy, “Su anda Akyaka’miz her bayramda yasandigi gibi bu bayramda da yüzde 100 doluluk oranini geçti. Normal 4 bin olan yerlesik nüfusumuz günübirlikçiler ile su anda 100 bini geçmis durumda. Pandemi nedeniyle vatandaslarimiz uzun bir süre evlerinde hapis kalmislardi. Pandeminin bir nebze sona ermesinden sonra bu dolulugu yasiyoruz. Esnafimizin beklentileri oldu. Esnafimiz için seviniyoruz. Tatilcilerimizin bizi tercih etmesinden dolayi da mutluyuz. Su anda sahillerimiz hinca hinç dolu, gezi teknelerimiz, tur teknelerimiz çok yogun bir sekilde çalisiyor. Araç girisi Akyaka’ya halen devam ediyor. Kolluk kuvvetlerimiz jandarmamiz özverili bir sekilde çalisiyor. Bizim temennimiz bu Kurban Bayrami tatilinin hatasiz kazasiz sona ermesi” dedi.

Kaynak: İHA