Vali Rahmi Dogan'dan, Hatay'in Ana Vatana Katilisinin 82'Nci Yil Dönümü Mesaji Açiklamasi

'Yasaminin son günlerinde bile her zaman Hatay'i düsünen Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere, Kuvayimilliye ruhuyla hareket eden Tayfur Sökmen ve silah arkadaslarini rahmet ve minnetle aniyorum'.

Hatay Valisi Rahmi Dogan, Hatay'in ana vatana katilisinin 82'nci yil dönümü dolayisiyla kutlama mesaji yayimladi.

Dogan, mesajinda, Hatay'in Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne katilisinin 82'nci yil dönümünü kutlamanin mutlulugu içinde olduklarini belirtti.

Hatay'in ana vatana katilmasinin, cumhuriyetin siyasi ve diplomatik alanda elde ettigi en önemli basarilardan oldugunu bildiren Dogan, sunlari kaydetti:

"'Kirk asirlik Türk Yurdu ecnebi elinde esir kalamaz' diyerek Hatay'in ana vatana katilmasi hususunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün üstlendigi vazife, alinan tarihi karar, ana vatan ile Hatay'i bütünlestirmis, aziz milletimizin birlik ve beraberligini her seyin üstünde tuttugunun göstergesi olmustur. Vatanseverlik ve milletine duydugu büyük baglilik ile Hatay insani da tüm dünyaya örnek olan sevgi, hosgörü ve kardeslik ikliminden aldigi güç ve inançla daha müreffeh bir gelecegi kararlilikla insa etmektedir. Yasaminin son günlerinde bile her zaman Hatay'i düsünen Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere, Kuvayimilliye ruhuyla hareket eden Tayfur Sökmen ve silah arkadaslarini rahmet ve minnetle aniyorum. Tüm Hatayli hemserilerimi içten sevgi ve saygilarimla selamliyorum."

Kaynak: AA