Tatilcilerin Akin Ettigi Alanya'nin Nüfusu 1.5 Milyona Yaklasti

Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, 9 günlük bayram tatili dolayisiyla Alanya’nin nüfusunun 4 katina çiktigini, ilçenin özellikle yerli turistlerden daha çok ragbet gördügünü açikladi. Yücel, “Yaklasik 334 bin olan nüfusumuz son bir haftada 1.5 milyona yaklasti. Yerli turistlerin kentimize yogun talebi oldu. Alanya’da daha önce turizmde çok rekorlar kirildi ama ilk kez yerli turizmde böylesine bir rekor kirdik ve olaganüstü bir yogunluk yasiyoruz” dedi.

Tatilcilerin Akin Ettigi Alanya'nin Nüfusu 1.5 Milyona Yaklasti
Yaz sezonunun açilmasi ve 9 günlük bayram tatili dolayisiyla tüm tatil bölgelerine oldugu gibi Alanya’ya da turist akini yasandi. Konuyla ilgili açiklama yapan Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, “Alanya’mizda bayram tatili boyunca çok büyük yogunluk yasamaya devam ediyoruz. Nüfusumuz 4 kat artarak 1.5 milyona yaklasmis durumda” seklinde konustu.



“Alanya tarihinde ilk kez bu kadar bir nüfus artisi ve yogunluk yasiyoruz”

Covid-19 pandemisi dolayisiyla kentteki tüm turistik tesislerin Güvenli Turizm Sertifikasi geregince yüzde 80-90 dolulukla hizmet verebildigini ve tüm tesislerin bu doluluga ulastigini kaydeden Yücel, “Alanya olarak kapasitemizin çok üzerinde bir yogunluga ulastik. Alanya tarihinde ilk kez bu kadar bir nüfus artisi ve yogunluk yasiyoruz. Turistik tesislerimizle birlikte ikinci konutlar da dolu. Artik Alanya’ya gelenler konaklayacak yer bulmada sikinti yasiyor. Alanya’ya gelecek tatilciler önceden rezervasyonlarini yaptirirlarsa sikinti yasamazlar” dedi.



“Tatil rahatligiyla rehavete kapilmayin”

Alanya’nin yerli halkinin büyük çogunlugunun Kurban Bayrami’ni yaylalarda geçirmesine ragmen kent merkezinde ve sahillerde asiri bir yogunluk oldugunu belirten Belediye Baskani Yücel, “Maalesef kent olarak vaka sayilarimizda artis var. Hem Alanya halkina hem de kentimizde tatil yapan yerli ve yabanci turistlere sesleniyorum. Tatilde olmak bizi rehavete sürüklemesin. Pandemi bitmedi. Lütfen maske, mesafe ve hijyene dikkat edelim, kalabalik ortamlardan uzak duralim. Hastanelerimiz 7/24 asilama hizmeti veriyor. Asi olmadi isek olalim” dedi.



"7/24 tüm birimlerimizle görev basindayiz"

Nüfusu 1.5 milyona yaklasan Alanya’ya eksiksiz bir sekilde hizmet etmek için gece gündüz demeden tüm birimlerin 7/24 görev basinda oldugunu kaydeden Yücel, “Biz tüm ekiplerimizle görevimizin basindayiz. Bir sorun ve eksiklik yasanmamasi için gece gündüz çalisiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Sahillerimizi ve kenti kirletmeyelim”

Sehirde yasanan kalabalikla birlikte sahillerde ve kent genelinde bazi noktalarda istenmeyen görüntüler olustuguna dikkat çeken Baskan Yücel, “Temizlik Isleri ekiplerimiz bayram olmasina ragmen hiç izin kullanmadan tam kadro görevinin basinda. Diger birimlerimiz de temizlik isleri ekibine destek veriyor. 2019 turizm sezonunun iki kati çöp ve geri dönüsüm atigi topluyoruz. Buna ragmen yogunluktan dolayi bazen olumsuz görüntülerle karsilasabiliyoruz. Vatandaslarimizi temizlik konusunda daha duyarli olmaya davet ediyorum. Sahillerimizi ve dogayi kirletmeyelim. Piknik yaptigimiz alanlara çöplerimizi birakmayalim. Özellikle ormanlik alanlarda yangin tehdidine karsi yerlere izmarit atmayalim” seklinde konustu.

Kaynak: İHA