Somaliland'da Ihtiyaç Sahipleri Türkiye Diyanet Vakfi Ile Bayram Etti

Kurban etleri TDV ekiplerince belirlenen 5 bin aileye ulastirildi.

Türkiye Diyanet Vakfinca (TDV) Kurban Bayrami'nda Somaliland'da bu yilki organizasyon kapsaminda kesilen 500 büyükbas kurbanlik, ihtiyaç sahibi ailelere dagitildi.

TDV'nin "Kurbanini paylas, kardesinle yakinlas" sloganiyla düzenledigi vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsaminda Hargeysa ve Borama kentinde kurbanliklarin kesimi tamamlandi.

Kesilen kurbanlarin etleri TDV ekipleri tarafindan, belirlenen 5 bin ihtiyaç sahibi aileye ulastirildi.

TDV Somaliland kurban organizasyonu sorumlusu Muhammed Taha Kötan, AA muhabirine, ülkedeki ihtiyaç sahibi ailelerin sevindirilmesi için yogun çalisma yaptiklarini söyledi.

Somaliland'da 2 günde 3500 hisse kurban kesildigini anlatan Kötan, "Yillardir birçok ülkede kurban organizasyonlarini sürdürüyoruz. Bu bayram da çok sükür organizasyonumuzu tamamladik ve kardeslerimizin bayram sevinçlerine katkida bulunduk. Insanlarin bayram etmesine vesile olduk." dedi.

TDV'nin bu yil yurt disinda 77 ülke 335 bölgede Türk milletinin emaneti kurbanlari keserek ihtiyaç sahiplerine ulastiracagini belirten Kötan, "Bagisçilarimizin destekleri devam ettikçe buradaki ihtiyaç sahiplerinin yaninda olmaya devam edecegiz. Insanlarin yüzünü güldürmek, bayram sevinçlerine ortak olmak çok sevindirici. Bu duyguyu yasamak gurur verici. Mazlumlara, ihtiyaç sahiplerine el uzatmaya onlarin yüzünü güldürmeye devam edecegiz." diye konustu.

Kötan, Türkiye Diyanet Vakfinin her yil daha fazla ihtiyaç sahibine ulasmaya devam edecegini kaydetti.

Kaynak: AA