(Özel) Essiz Manzarayi Seyretmek Için 625 Merdiven Basamagi Çikiyorlar

Anadolu’nun en yüksek kalelerinden birisi olan 226 metre yükseklikteki tarihi Karahisar Kalesi, 9 günlük bayram tatilinde ziyaretçi akinina ugradi. Kentin essiz manzarasini izlemek için 625 basamagi çikan vatandaslar ise manzarayi görünce adeta yorgunluklarini unutuyor.

(Özel) Essiz Manzarayi Seyretmek Için 625 Merdiven Basamagi Çikiyorlar
Kurban Bayrami tatili için özellikle sehir disindan gelen yerli turistler, Afyonkarahisar ile bagdaslasan tarihi Karahisar Kalesi’ne çikmak için adeta birbirleri ile yaristilar. 226 metre yüksekligi ile Anadolu’nun en yüksek kalelerinden biri olma özelligi tasiyan Karahisar Kalesi, normallesme sürecindeki uzun bayram tatilinde turistlerin adeta gözdesi oldu. 9 günlük bayram tatilinde ziyaretçiler, 625 merdiven basamagi çikarak kaleye ulasiyor. Kaleye ulasan misafirler, 226 metre yükseklikten kentin seyrine doyumsuz manzarasini izliyor. Kentin tam ortasinda olan ve sehrin bakilan her noktasindan görülebilen kale yüzyillara meydan okumaya devam ederken, kente gelen ziyaretçilerin de aninda dikkatini çekmeyi basariyor.

Afyonkarahisar Kalesi, MÖ. 1350 yilinda Hitit Imparatoru II. Mursil zamaninda Arzava Seferi’nde müstahkem mevki olarak kullanildi ve "Hapanuva" adini aldi. Kale, Bizans ve Selçuklular zamanlarinda da önemli çarpismalara sahne oldu. Kalenin zirvesinde M.Ö.1200-700 tarihleri arasinda Anadolu’da yasamis olan Frigler dönemine ait kültür izlerine rastlaniyor. Surlari Selçuklu Sultani Alaaddin Keykubat zamaninda kale dizdari olan Mimar Bedrettin Gevhertas tarafindan 1235 yilinda onarildi, ayrica kaleye küçük bir mescit ile yanina saray yaptirildi. 1573’te Osmanli Sultani II. Selim’in emriyle Mahmut Bey tarafindan burçlari, sarniçlari ve kulesi tekrar onarildi.
Kaynak: İHA