Küresel Internet Kesintisi Açiklamasi Onlarca Site Hizmet Disi Kaldi

HSBC, Airbnb ve British Airways de dahil olmak üzere onlarca internet sitesi küresel bir kesinti nedeniyle yarim saat boyunca hizmet disi kaldi.

Aralarinda dünyaca ünlü firmalara ait web sitelerinin de bulundugu onlarca popüler internet sitesi, küresel internet kesintisi nedeniyle yarim saat boyunca hizmet disi kaldi. Internet kesintisi izleme platformu DownDetector, internet kullanicilarinin binlerce sorun bildirdigini belirterek, hizmet kesintisinden etkilenen firmalar arasinda HSBC, British Airways, Airbnb, Barclays, Lloyds, TSB ve Halifax’in bulundugunu bildirdi. Çevrimiçi oyunlar için kullanilan PlayStation aginin yani sira Steam, Call of Duty ve EA oyun hizmetlerinin de kesintiden etkilendigini kaydeden DownDetector, Kanal 4 ve ITV’nin de kesintiye ugradigini ifade etti.

Kullanicilarin söz konusu web sitelerine girmeye çalistiginda "Hizmet Kullanilamiyor", "Sunucu geçici olarak hizmet veremiyor", "Bu siteye ulasilamiyor" gibi mesajlarla karsilastigi belirtildi.

Bir DNS saglayicisi olan Akamai, Edge DNS hizmetiyle ilgili bir sorun oldugunu ancak simdi çözüldügünü ve hizmetin normal sekilde devam ettigini açikladi.

Akamai’nin Twitter’da yayinladigi yazili açiklamada, "Bu sorun için bir düzeltme uyguladik ve hizmet normal sekilde islemeye devam ediyor. Kesintilerin etkisinin tamamen geçtiginden emin olmak için izlemeye devam edecegiz" ifadeleri yer aldi.

Web sitelerindeki sorunlarin bildirilmesinden yaklasik yarim saat sonra sorun çözülürken, Ingiltere’de yerel saatle 17.00 siralarinda söz konusu sitelere yeniden erisim saglandi. Web sitelerinde meydana gelen kesintilerin nedeni ise henüz bilinmiyor.
Kaynak: İHA