Konya'da Hayvanlarin Tarlalara Zarar Verme Kavgasi Açiklamasi 1 Ölü

Konya’da hayvanlarin mera ve tarlalara zarar vermesi meselesi yüzünden çikan kavgada 1 kisi silahla vurularak hayatini kaybetti..

Edinilen bilgiye göre, 2012 yilindan beri Çariklar Mahallesinde küçükbas hayvan yetistiriciligi yapan vatandaslarin hayvanlarinin Kayhüyük Mahallesi’nde ikamet eden vatandaslarin tarlalarina girmesi nedeniyle tartisma çikti. Tartisma daha sonra büyüyerek silahli, tasli, sopali kavgaya dönüstü. Ihbar üzerine olay yerine ekipler sevk edildi. Kavga sirasinda hayvan sahiplerinden Hakim Dal, ateslenen silahla yaralandi. Yarali ambulansla Konya Sehir Hastanesine kaldirildi. Dal, hastanedeki tüm müdahalelere ragmen kurtarilamayarak hayatini kaybetti.

“Olay adli bir olay”

Öte yandan, Konya Valiligi’nden de olayla ilgili bir açiklama yapildi. Açiklamada söyle denildi:

“21 Temmuz 2021 tarihinde ilimiz Meram ilçesi Çariklar Mahallesinde; 2012 yilindan bu yana küçükbas hayvan yetistiriciligi yapan vatandaslarimizin hayvanlarinin, bir baska mahallede ikamet eden vatandaslarimiza ait tarlalara girmesi nedeniyle, iki mahalle sakinleri arasinda tartisma çikmis, tartisma büyüyerek silahli, tasli-sopali kavgaya dönüsmüstür. Bölgeye gelen Jandarma tarafindan olayin yatistirildigi esnada, hayvan sahiplerinden Hakim Dal kavga esnasinda atesli silahla yaralanmis ve kaldirildigi Konya Sehir Hastanesinde vefat etmistir. Vefat eden vatandasimiza Allah’tan rahmet diliyoruz. Olay hayvanlarin mera ve tarlalara zarar vermesi üzerine çikan husumetten kaynaklanmaktadir. Olayla ilgili çok yönlü adli sorusturma devam etmektedir. Söz konusu olay adli bir olay olup, belirli çevrelerce etnik bir kavga seklinde yansitilmaya çalismakta, bu yönde algi olusturulmaktadir. Bu tür provakatif paylasimlara ve haberlere itibar edilmemelidir.”
Kaynak: İHA