Hakkari'deki Dogal Güzellikler Birçok Ilden Gelen Dogaseverleri Cezbetti

Türkiye'nin çesitli illerinden gelerek Cilo Daglari'daki Sat Buzul Gölleri'nde düzenlenen Doga Sporlari Festivali'ne katilan dogaseverler ve sporcular, su seviyesinden metrelerce yükseklikte trekking, yamaç parasütü, kano, yüzme ve dag bisikleti gibi etkinliklerle bölgedeki güzelliklerin tadini çikardi Ankara'dan gelen Sevda Örencik: 'Buradaki insanlar çok misafirperver. Ankara'dan geldigimizi duyunca herkes bize ikramda bulundu. Bu bizi çok mutlu etti' Adana'dan gelen Zeyit Özcan: 'Buralar yeterince tanitilirsa batidaki, dogudaki, kuzeydeki, güneydeki insanlar buralara gelmek için can atar. Biz geldigimiz için çok mutluyuz. Huzur ve güven ortaminda etkinlikler yapiliyor'

Hakkari'deki Dogal Güzellikler Birçok Ilden Gelen Dogaseverleri Cezbetti
SAYIM HARMANCI - Türkiye'nin çesitli illerinden gelerek Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Cilo Daglari'ndaki Sat Buzul Gölleri'nde gerçeklestirilen festivale katilan dogaseverler ve sporcular, bölgedeki dogal güzelliklere hayran kaldi.

Güvenlik güçlerinin basarili operasyonlari sonucu huzur ve güven ortamina kavusan Hakkari, yillardir terörün gölgesinde kalan dogal güzellikleriyle dogaseverleri cezbediyor.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in Resmi Gazete'de yayimlanan karari kapsaminda "Milli Park" ilan edilen Ikiyaka Daglari'ndaki Sat Buzul Gölleri, Cilo Sat Gölleri ve Buzullari Dagcilik ve Doga Sporlari Dernegi'nin (CISAD), Valiligin destegiyle düzenledigi festivale ev sahipligi yapti.

Türkiye'nin dört bir yanindan gelerek festivale katilan yüzlerce dogasever ve sporcu, 3 bin rakimli bölgede kamp kurdu, trekking, yamaç parasütü, kano, yüzme ve dag bisikleti gibi etkinliklerle bölgedeki güzelliklerin tadini çikardi.

Essiz güzellikleriyle yerli, yabanci turistlerin ilgisini çeken bölgede sarkilar esliginde halaylar çekerek eglenen dogaseverler, bölgedeki buzullara, selalelere, göllere, yaylalara ve essiz manzaraya hayran kaldi.

- "Herkese buraya gelmelerini tavsiye ediyoruz"

Festival için Ankara'dan gelen Sevda Örencik, AA muhabirine, bölgeye ilk defa geldigini, gördügü manzara karsisinda saskinlik yasadigini söyledi.

Festivalin dolu dolu geçtigini belirten Örencik, "Ankara'da da doga sporlari yapiyoruz. Buralari çok merak ediyorduk. Çok güzel bir cografyasi var, daglari muhtesem. Aksam halaylar çekildi, çok eglendik. Buradaki insanlar çok misafirperver. Ankara'dan geldigimizi duyunca herkes bize ikramda bulundu. Bu bizi çok mutlu etti. Gölün etrafini dolasip selaleye gittik. Büyük bir ilgi var. Herkesin buralari görmesi gerektigini düsünüyorum." diye konustu.

Sirnak'tan gelen Dünya Günes de bölgenin essiz dogasi, gölleri ve dogal yapilariyla insanlara huzur verdigini ifade ederek, "Ilk defa bir kampa katiliyorum. Bundan sonra sürekli gelecegim. Havasi, gölleri muhtesem. Burayi görmek, bu atmosferde bulunmak çok güzel. Herkese tavsiye ediyorum. Zaten her yerden insanlar var burada. Onlarla tanismak ve bir arada bulunmak çok güzel." dedi.

Adana'dan gelen Zeyit Özcan ise bölgede karsilastiklari manzaranin bütün ön yargilarinin yikilmasini sagladigini aktardi.

Kentin dogal güzellikleriyle, insanlarin misafirperverligiyle çok farkli bir yer oldugunu vurgulayan Özcan, "Sosyal medya hesabimdan da herkesi buraya çagiriyorum. Mükemmel bir ortam var. Insanlarin enerjisine bayildim. Buralar yeterince tanitilirsa batidaki, dogudaki, kuzeydeki, güneydeki insanlar buralara gelmek için can atar. Biz geldigimiz için çok mutluyuz. Huzur ve güven ortaminda etkinlikler yapiliyor." ifadesini kullandi.
Kaynak: AA