Balikesir'de Pitbull Cinsi Köpegin Saldirdigi 8 Yasindaki Çocuk Yaralandi

Balikesir'in Bigadiç ilçesinde pitbull cinsi bir köpegin saldirisina ugrayarak yaralanan kiz çocugu, hastanede tedavi altina alindi.

Ilçeye bagli kirsal Turfullar Mahallesi'nde annesi ve ablalariyla dedesinin evine bayramlasmaya gitmek için yürüyen Reyyan Bozdag (8), bir köpegin saldirisina ugradi.

Pitbull cinsi köpek tarafindan isirilmasi sonucu sirtinda, kollarinda yaralar olusan, sol kulaginda yarik olusan çocuk, yakinlarinin müdahalesiyle kurtarildi.

Bigadiç Devlet Hastanesindeki ilk müdahalesinin ardindan Balikesir Devlet Hastanesine sevk edilen kizin kulagina dikis atildi.

Baba Mehmet Bozdag, AA muhabirine, olay sirasinda kendisinin tarlada hayvan otlattigini söyledi.

Köpek saldirisindan, büyük kizinin yanina gelip anlatmasiyla haberdar oldugunu belirten Bozdag, söyle konustu:

"Hizlica mahalleye geldim. Damadim Reyyan'i hastaneye götürmüs. Köpek kizimi yere devirmis, sirtindan isirmis, ayirmislar. Ikinci kez tekrar saldirmis, damadim olmasaymis bogazini tutacakmis. Damadim köpegi ayirmak için tekme atmis ama hayvan yine de kizimin kulagini koparmis, bayagi bir yirtmis. Ben bu tür seylerin cezasiz kalmasini istemiyorum. Baska çocuklarin da cani yanmasin. Bir evladin nasil yetistigini herkes biliyor. Evladim bu sekilde olunca aklim çikti, o an ben orada olsaydim ne olurdu bilemem. Rabbim kimseye evlat acisi yasatmasin. Bu durumdan bütün mahallemiz sikayetçi. Bayram kalabaligi olmasaydi belki kizim kurtarilmayacakti. Allah'im onu bize bagisladi."

Reyyan Bozdag ise tedavisine baslanmasiyla kendisini daha iyi hissettigini ifade ederek, "Biz sokaklarda özgürce oynamak istiyoruz, pitbull köpegi görmek istemiyoruz." dedi.

Olayin ardindan çocugun ailesinin sikayeti üzerine köpegin sahibi hakkinda adli ve idari sorusturma baslatildigi ögrenildi.

Kaynak: AA