Bakan Pakdemirli Açiklamasi 'Üreticimizin Satamadigi Kurbanliklari Et Ve Süt Kurumu Alacak'

Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, kurbanliklarini satamayan yetistiricilerin magdur edilmeyecegini belirterek, elde kalan hayvanlari Et ve Süt Kurumu’nun alacagi müjdesini verdi.

Bakan Pakdemirli, kurbanliklarla ilgili yaptigi açiklamada, “Kurban Bayrami nedeniyle üreticilerimiz tarafindan hayvan pazarlarina getirilen ancak satilamayan kurbanliklar, geçtigimiz yillarda oldugu gibi bu yil da Et ve Süt Kurumu tarafindan satin alinacak. Bu yil da kurbanliklarini satamayan yetistiricilerimizi magdur etmeyecegiz. Pazarda satilamayan hayvanlarin tamamini talep etmeleri halinde Et ve Süt Kurumumuz eliyle biz alacagiz” dedi.



“Birinci kalite kurbanliklarin kilogrami 42 liradan alinacak"

Üreticilerin en yakin Et ve Süt Kurumu kombinalarina basvurabileceklerini dile getiren Pakdemirli, “Et ve Süt Kurumumuz bu yil birinci kalite büyükbas kurbanliklarin et kilogramini 42 liradan, ikinci kalite kesimlik kurbanliklarin et kilogramini 40 liradan satin alacak. Küçükbas hayvanlarda ise birinci kalite toklu kurbanliklarin et kilogramini 42 liradan, ikinci kalite koyunlarin et kilogramini 38 liradan satin alacak” diye konustu.

Alim fiyatlari ile ilgili diger detaylarin bugün Et ve Süt Kurumu tarafindan duyurulacagini belirten Pakdemirli, üreticilerin kesime getirecekleri elde kalan kurbanlik hayvanlari için Tarim Il Müdürlüklerince hayvan pazarlarinda görevlendirilen veteriner hekimler tarafindan verilen sevk belgelerini ibraz etmeleri gerektigini söyledi.

Kaynak: İHA