Antalya'da Halk Plajini Çadir Kente Çevirdiler, Trafigi Kilitlediler

Kurban Bayrami tatili nedeniyle Türkiye’nin dört bir yanindan gelen vatandaslar sahilleri doldururken, zaman zaman bu kadar da olmaz denilen görüntüler yasandi. Otellerde yer bulamayan ya da tatilini bedavaya getirmeye çalisanlar, plaj otoparklarina araçlarini park edip otoparki evi gibi kullanirken, kimileri de plajlari çadir kente çevirdi. Otoparklar agzina kadar dolarken çöp konteynerleri araç yogunlugu sebebiyle otoparka girip çöpleri alamadi. Sadece denize girmek için gelen tatilcileri ise araçlar üzerine serilmis çamasirlar ve yerlerde, araçlarda uyuyan insanlar karsiladi.

Antalya'da Halk Plajini Çadir Kente Çevirdiler, Trafigi Kilitlediler
9 günlük Kurban Bayrami tatili baslamadan yapilan rezervasyon uyarilari dikkate alinmayinca halk plajlarinda istenmeyen görüntüler yasaniyor. Bayram tatili sebebiyle nüfusunu neredeyse ikiye katlayan Alanya ilçesinde bulunan Incekum plaji adeta çadir kente döndü. Gece saatlerinde gelip araçlarinda sabahlayan ve sabah denize girenler ise otoparki doldurdu. Günübirlik tatil için gelenler 1 kilometrelik kuyruk olustururken, trafigin düzenlenmesi için polis ve jandarma devreye girdi. Yurdun dört bir kösesinden gelen ve kimi yer bulamadigi, kimi de otele para vermemek için araçlarda sabahlayan tatilcilerin gün aydinlandiginda ortaya çikan görüntüleri pes dedirtti. ’Böyle tatil olmaz’ dedirten görüntülerde otomobillerini otel gibi kullanip içinde üç, dört kisi yatanlar, yine araçlarinin basina kurduklari sofrayi oldugu gibi çöplük halinde birakip uykuya dalanlar ile açik havada yere serdikleri battaniyelerin üzerinde siralanmis sekilde uyuyanlar dikkati çekti.

Araçlariyla gezmek için gelenler otellerde yer bulamadigi için araçta kaldiklarini söyleyerek, bayram tatili boyunca plajda kalacaklarini söylediler. Plaji çok begendikleri için gitmek istemediklerini söyleyen tatilciler çöplerden rahatsiz olduklarini belirterek, park ettikleri araçlari sebebiyle çöp araçlarinin giremedigini hesap etmediler. Oteller pahali oldugu için araçta yattiklarini söyleyen tatilciler ise kalabaliktan sikayet ettiler. Burada herkesin yabanci oldugunu zaman zaman yer yüzünden tartistiklarini anlatan tatilciler, herkesin kendine yer açmaya çalistigini söyledi.



Otoparklar agzina kadar dolunca D 400 karayolunda yaklasik 1 kilometreyi bulan park kuyrugu olustu. Otopark girisinde sikinti yasayan araçlar nedeniyle Alanya bölge trafik ekipleri gelip yolun kontrolünü sagladilar. Ekipler ardindan otoparka da el atarak araçlarin düzenli park etmesini saglamaya çalistilar.
Kaynak: İHA