Anadolu Yayincilar Derneginden Bazi Medya Kuruluslarina Yabanci Ülkelerden Fon Saglandigina Dair Açiklama Açiklamasi

Dernek Baskani Sinan Burhan: '320 üyemizle birlikte yabanci devletlerin veya kuruluslarin fonlariyla Türkiye'de faaliyet gösteren medya kuruluslarina yönelik düzenlemenin yapilmasi çagrisinda bulunuyoruz. Söz konusu kuruluslar denetim altina alinmalidir'

Anadolu Yayincilar Dernegi Baskani Sinan Burhan, Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun'un Türkiye'de bazi medya kuruluslarini fonladigina dair açiklamalarini desteklediklerini belirterek, bu tip kuruluslarin denetlenmesi gerektigini bildirdi.

Burhan, düzenledigi basin toplantisinda, Türkiye'de faaliyet gösteren bazi medya kuruluslarina yabanci ülkelerden fon saglandigina dair haberlere iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Medyaya yabanci devlet ve sivil toplum örgütlerinin destek saglamasinin nedeninin demokrasi olmadigini vurgulayan Burhan, onlarin Türkiye'nin birligini bozmaya çalisanlara, terör örgütü PKK'nin savunuculugu yapanlara destek verdigini ifade etti.

Burhan, Anadolu Yayincilar Dernegi olarak Gezi olaylari sürecinde Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya platformlari üzerinden yürütülen operasyonlari anlatan Dijital Darbe isimli bir kitap yayinladiklarini animsatarak, "Bu mecralar, Erdogan'a 'diktatör' derler, ezana, bayraga karsi çikarlar, kadin haklari adi altinda LGBT'yi, feminizmi savunurlar, bu topraklara ait gelenek, kültür, deger ne varsa yok sayar, bu ülke bölünsün, parçalansin isterler." diye konustu.

"Irak'a, Suriye'ye demokrasi getirecegiz" diyenlerin yaptiklarinin ortada oldugunu aktaran Burhan, ABD ve Avrupa Birligi'nden destek alan medya kuruluslarinin, bazi sivil toplum örgütlerinin Türkiye'yi bölme ve parçalama amacina hizmet ettigini vurguladi.

- "Söz konusu kuruluslar denetim altina alinmalidir"

Burhan, "Biz farkli seslere, demokrasiye asla karsi degiliz. Her ses olsun ama milli, yerli olsun." dedi.

Cumhurbaskanligi Iletisim Baskani Fahrettin Altun'un dünkü açiklamasinda, yabanci devletlerin veya kuruluslarin fonlariyla Türkiye'de faaliyet gösteren medya kuruluslarina yönelik bir düzenleme ihtiyaci olduguna isaret ettigini animsatan Burhan, sözlerini söyle sürdürdü:

"Anadolu Yayincilar Dernegi olarak bunu 10 yildir söylüyoruz, yabanci medya, sosyal mecralar, milli güvenlik sorunudur. Bu konuda tedbir alinmasi lazim. Milli, yerli, yerel medyanin güçlendirilmesi lazim. Anadolu Yayincilar Dernegi olarak 320 üyemizle birlikte yabanci devletlerin veya kuruluslarin fonlariyla Türkiye'de faaliyet gösteren medya kuruluslarina yönelik düzenlemenin yapilmasi çagrisinda bulunuyoruz. Söz konusu kuruluslar denetim altina alinmalidir."
Kaynak: AA