AK Parti Grup Baskanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaras'ta Açiklamalarda Bulundu Açiklamasi

'Dünden beri 'Türkiye süper güç olamaz', 'Türkiye bölgesel güç degil' söylemleri var. Bunu 'fondas' gazeteciler söylüyor. Neden 'fondas' diyorum? Dün Amerikali bir kurulus, Amerika'nin Türkiye'de fonladigi medya kuruluslarini açikladi. Amerika'nin içeride 40 bin, 50 bin, 165 bin dolar destek sagladigi medya kuruluslari ne yapiyorlar? Türkiye'nin özgüvenine, Türkiye'nin yapabilme kapasitesine saldiriyor'

AK Parti Grup Baskanvekili Mahir Ünal, "Dünden beri 'Türkiye süper güç olamaz', 'Türkiye bölgesel güç degil' söylemleri var. Bunu 'fondas' gazeteciler söylüyor. Neden 'fondas' diyorum? Dün Amerikali bir kurulus, Amerika'nin Türkiye'de fonladigi medya kuruluslarini açikladi. Amerika'nin içeride 40 bin, 50 bin, 165 bin dolar destek sagladigi medya kuruluslari ne yapiyorlar? Türkiye'nin özgüvenine, Türkiye'nin yapabilme kapasitesine saldiriyor." dedi.

Ünal, Kahramanmaras'in Elbistan, Afsin ve Göksun ilçelerinde bayramlasma programlarina katildi.

Afsin'deki Atatürk Parki'nda konusan Ünal, uzun süre sonra tekrar birlikte bayram geçirebilmenin sevincini yasadigini dile getirdi.

Elbistan, Afsin ve Göksun ilçelerine yapilan yatirimlari anlatan Ünal, AK Parti'nin iktidara geldiginden bu yana yapmis oldugu hizmetlerin ortada oldugunu ancak muhalefetin halen "Siz Türkiye'ye ne yaptiniz?" dedigini söyledi.

AK Parti iktidarlari öncesini degerlendiren Ünal, sunlari kaydetti:

"1970'te 1960'in sorunlari konusulurdu, 1980'de 60'in, 70'in ve 80'in sorunlarini konusulurdu, 1990'da da 1960'dan baslayarak 90'li yillara kadar olan sorunlar konusulurdu. Neden? Çünkü Türkiye'nin hiçbir sorunu çözülmezdi. 2000'li yillara geldigimizde Türkiye 40 yillik sorunu çözmeden her 10 yilda sorun üzerine sorun koyup sorunlarini konusuyordu. Buradan soruyorum, bugün Türkiye 1960'in, 70'in, 80'in, 90'in ve 2000'in sorunlarini konusuyor mu? Hayir. 2005'teki, 2010'daki, 2015'teki sorunlari konusuyor muyuz? Hayir. Neden? Çünkü bu sorunlarin hepsini çözdük. Bugün, bugünün sorunlarini konusan bir Türkiye var artik. Simdi bugünün sorunlari üzerinde birileri bize diyor ki, 'su eksik, bu eksik.' Bizler de diyoruz ki 1960'dan baslayarak Türkiye'nin günümüze kadar olan sorunlari çözdük, Allah'in izniyle bugünkü sorunlari da çözeriz. Bize sorunlari söyleyenler bugüne kadar tek bir sorun çözmüsler mi, tas üzerine tas koymuslar mi? Gerçek muhalefet 'sen duble yol yaptin ben daha iyisini yapacagim' der. 'Sen savunma sanayide SIHA yaptin, ben insansiz uçak yapacagim' der. Peki Cumhuriyet Halk Partisi ya da diger birbirine benzemezler ittifakindan birisinin bugüne kadar 'sunu yapacagiz' dedigini duydunuz mu? Ne diyorlar? Ellerinde bir liste var. 'Kanal Istanbul’u, üçüncü havaalanini kaldiracagiz, üçüncü köprüye gerek yok.' Adamlarin elinde bir yapim listesi yok, bir yikim listesi var."

Ünal, tüm dünyayi etkisi altina alan salgin nedeniyle dünya tedarik zincirlerinde, üretimde birtakim sorunlar yasandigina isaret ederek, Türkiye'nin salginla mücadelede 10 ülke arasinda yer aldigini ve asilamada sekizinci siraya yerlestigini hatirlatti.

Kahramanmaras'taki bayramlasma töreninde "Türkiye'ye Cumhuriyet Halk Partisi'nden bakarsaniz kopkoyu bir karanlik, karamsarlik görürsünüz, umutsuzluk, çaresizlik görürsünüz." dedigini anlatan Ünal, söyle konustu:

"Öyle bir Türkiye anlatiyor ki CHP ama Türkiye'ye CHP'den bakmayin. Bugün Türkiye'ye Yunanistan'dan bakin. Yunan televizyonlari sabahtan aksama kadar Türkiye'yi anlatiyor. Dogu Akdeniz'de verdigimiz mücadeleyi, Libya'yi anlatiyor. Karabag'i, savunma sanayide geldigimiz noktayi anlatiyor. Yunan televizyonlari Türkiye'den bir süper güç olarak bahsediyor. Türkiye'ye Almanya'dan, Hollanda'dan, Fransa'dan baktiginizda büyük, bölgesel bir güç görürsünüz. Bu söylediklerim zorlarina gitmis. Dünden beri 'Türkiye süper güç olamaz', 'Türkiye bölgesel güç degil' söylemleri var. Bunu 'fondas' gazeteciler söylüyor. Neden 'fondas' diyorum? Dün Amerikali bir kurulus, Amerika'nin Türkiye'de fonladigi medya kuruluslarini açikladi. Amerika'nin içeride 40 bin, 50 bin, 165 bin dolar destek sagladigi medya kuruluslari ne yapiyorlar? Türkiye'nin özgüvenine, Türkiye'nin yapabilme kapasitesine saldiriyor. IHA yapmis Türkiye, itibarsizlastirmak için 'O drone markette de satiliyor' diyorlar. Dogalgaz kesfi yapiliyor, 'Dogalgaz bulunca ne olacak' diyorlar. Bölgenin kaderini degistiriyorsunuz, 100 yil sonra Kuzey Afrika'ya gidiyoruz, 100 yil sonra Kafkaslara dönüyoruz, 30 yildan bu yana Karabag'da çözülmeyen sorunu çözüyorsunuz, Libya'da birçok ülkenin arkasinda durdugu darbeci Hafter'i bertaraf ediyorsunuz, Dogu Akdeniz'de haklarinizi koruyorsunuz fakat bunlar itibarsizlastirmaya ve alay etmeye devam ediyorlar. Neden? Çünkü fondaslar, çünkü bunun için fonlaniyorlar."

Ünal, kendisinin "Türkiye süper güç" dediginde bazilarinin rahatsiz oldugunu dile getirerek, söyle devam etti:

"Bir millet düsünün gece tanklarin, helikopterlerin ve mermilerin önüne gögsünü siper etsin, çiplak elleriyle devletini kurtarsin. Sabahleyin elini yüzünü yikayip hiçbir sey olmamis gibi isine gitsin. Dünyada böyle bir millet var mi? Bir devlet düsünün 15 Temmuz'u yasadiktan 2,5 ay sonra Firat Kalkani Harekatini yapsin ve karsisindakileri çil yavrusu gibi dagitsin, Suriye'de olusturulmak istenen terör koridorunu parçalasin. Böyle güçteki bir devlete süper güç demek yarasmaz mi? Bir devlet düsünün ayni anda 4 tane terör örgütüyle mücadele etsin ve alt etsin. Bugün Ingiltere, Almanya veya Hollanda'da bir tane biçakli saldiri yasandiginda panige kapilip olaganüstü hal ilan ediyorlar. Ben bu yüzden diyorum bu devlet büyük devlet, bu millet büyük bir millet. Türkiye gelecegin süper gücüdür. Buna inanin kalplerimizde ve zihinlerimizde olusturulmak istenen süpheye sakin izin vermeyin. Onlar bizim söyledigimiz her hakikate kalplerini ve zihinlerini kapatmis durumdalar."

Mahir Ünal'a Kahramanmaras Büyüksehir Belediye Baskani Hayrettin Güngör ve AK Parti Il Baskani Firat Görgel ile diger ilgililer eslik etti.
Kaynak: AA