(Özel) Sifreyi Giren Kasadan Diplomasini Aliyor

Bursa’da mesleki egitim merkezinde ustalar diplomalarini sifreli kasadan aliyor.

(Özel) Sifreyi Giren Kasadan Diplomasini Aliyor
Gemlik Mesleki Egitim Merkezinde çok sayida usta mesleki yeterlilik belgesi almak için imtihana giriyor. Egitim merkezi imtihani geçenlere mesleki geçerlilik diplomasi veriyor. Diploma almaya hak kazanan ögrencilerin büyük çogunlugu çalistigi için mesai çikisi belgelerini almaya geliyor. Kursiyerler is çikisi geldiklerinde okulun mesaisi bitigi için egitim merkezindeki yetkililerden belgelerini alamiyor. Bu ise çare arayan kurs merkezi idarecileri, kurs merkezinin girisine çelik kasa koymaya karar verdi. Belge alacak kursiyerleri arayip bilgilendiren ögretmenler, belgelerini ne zaman almaya gelebileceklerini soruyor. Mesai saatleri içinde gelen kursiyerler belgelerini ögretmenlerin elinden alirken, çalistigi için mesai saatlerinde gelemeyen ustalar ise okul önündeki sifreli kasadan diplomasini aliyor. Belirlenen sifre kursiyerlerin cep telefonuna mesaj olarak gönderiliyor. Egitim merkezine gelen kursiyerler kasanin sifresini girerek belgelerini aliyor. Bu uygulamadan memnun olan ustalar, belgelerine islerinden geri kalmadan ulasmis oluyor.

Bu uygulamadan duyduklari memnuniyeti dile getiren usta Metin Bulut, "Ustalik imtihanini kazandim. Çalistigim için okulun açik oldugu saatlerde belgemi almaya gelemiyordum. Sag olsun egitim merkezi hocalari merkezin önüne kasa koymuslar, belgemi kasanin içine koydular. Bana kasanin sifresini gönderdiler. Ben de okul kapali olmasina ragmen gelip sifreyi girerek kasadan belgemi aldim. Çalismis oldugum isimden kalmadan belgemi alabildik. Bu hizmeti sunanlardan Allah razi olsun" dedi.

Gemlik Mesleki Egitim Merkezi Müdürü Cengiz Korucu, "Çalisan kursiyerler belgelerini getirme ve diplomalarini alma konusunda sikinti yasiyorlardi. Biz de nasil çare bulabiliriz diye düsünürken, merkezin önüne kasa koymak aklimiza geldi. Belgesini alacak vatandas gelmeden önce bizi telefonla ariyor. Biz de kendisine gün içinde tek kullanimlik sifre yolluyoruz. Bu sifreyle mesai saatleri disinda istedigi zaman kasadan sifresini girerek belgesini aliyor. Biz vatandaslari magdur etmemek için böyle bir hizmet verdik. Bu hizmetten herkes memnun" seklinde konustu.

Kaynak: İHA