Kurbanliktan Sonra En Fazla Ilgiyi Türk Kahvesi, Lokum Ve Baharat Gördü

Pandemi dolayisiyla geçtigimiz bayramlarda yüz yüze gelemeyen insanlar aylar sonra kisitlamasiz bir bayram yasamak için hazirliklarini tamamladi. Kurban Bayrami’nda vatandaslarin kurbanliklardan sonra en fazla Türk kahvesi, lokum ve baharat aldigi belirtildi.

Kurbanliktan Sonra En Fazla Ilgiyi Türk Kahvesi, Lokum Ve Baharat Gördü
Kisitlamasiz bir bayram için ülke genelinde oldugu gibi Aydin’da da vatandaslar hazirliklarini tamamladi. Merkezi Aydin’da olan ve ülke genelinde 100’e yakin subesi bulunan Tugba Kuruyemis, Kurban Bayrami’na özel baharat, lokum ve Türk Kahvesi stantlari olusturdu. Bu bayramda geleneksel tatlarin daha çok tercih edildigini belirten Tugba Kuruyemis Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Tonkul, bayram dolayisiyla yapilan alisverislerde ne fazla geleneksel Türk kahvesinin yaninda lokum, baharat ve el yapimi dolgu çikolatali badem tercih edildigini söyledi.



“Halkimiz hediyelesmeye büyük önem verdi”

Korona virüs pandemisi dolayisiyla aylardir bir araya gelemeyen insanlarin bayram dolayisiyla özel hazirliklar yaptigini belirten Tugba Kuruyemis Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Tonkul, “Firma olarak bizler de özel hazirlik yaptik. Ancak bu bayramda eskiye nazaran biraz farkliliklar var. Pandemi nedeniyle getirilen kisitlama dolayisiyla uzun süredir bir araya gelemeyen insanlarimizin bu bayram için daha özel hazirlik yaptigini gördük. Hediyelesme gelenegi daha da artti. Bu kapsamda özel bayram paketleri de olusturduk. Her zaman oldugu gibi hatiri 40 yil devam Türk kahvesine yogun ilgi oldu” diyerek çerez ve sekerleme çesitlerinin yaninda lokum ve bayrama özel hazirlanan çikolatali bademin oldukça fazla tercih edildigini söyledi.



Özellikle yaslilarin torunlari için bayrama özel hazirliklar yaptigini belirten Tonkul, “Pandemi aslinda bizlere eski bayramlarin kiymetini de ögretti. Birkaç bayramdir bir araya gelmedigi için özellikle yaslilarimizin eski gelenekleri yasatmak için bu bayrama daha özel hazirlandigini gördük” diye konustu.

Kaynak: İHA