Kaçan Kurbanligi Yakalamaya Çalisirken Kaybolan Genci Arama Çalismalari Sürdü

Ankara'da Kurban Bayrami'nin birinci günü kaçan kurbanligini bulmak için pesine giden 19 yasindaki Onur Alp Eker'i arama çalismalari devam etti.

Pursaklar'in Sirkeli Mahallesi'nde tip fakültesi ögrencisi 19 yasindaki Onur Alp Eker, dün evlerinin bahçesinden kaçan kurbanligin bulmak için pesine düstü.

Daha sonra kendisinden haber alinamayan Eker'in ailesi, çocuklarinin bulunmasi için durumu polise bildirdi. Bunun üzerine, polis ve jandarma ekipleri, Sirkeli Mahallesi'nde ve kirsal bölgede arama çalismalarina basladi.

AFAD, polis özel harekat ve sivil toplum kuruluslarinin da katildigi arama çalismalari, havadan helikopter ve drone ile devam etti. Ancak bu çalismalardan bugün de bir sonuç alinamadi.

Ekipler, bölgedeki güvenlik kameralarini incelemeye aldi.

Onur Alp Eker'in dedesi Zühtü Erdogan, AA muhabirine yaptigi açiklamada, kurbanlarinin elinden kaçtigini, torunu Onur, yegeni ve kendisinin koyunu yakalamak için pesine düstüklerini belirtti.

Olayin dün ögle saatlerinde oldugunu anlatan Erdogan, sunlari söyledi:

"O pesine gidiyordu. Ben de 'araçla takip edeyim' dedim. Indigimde arabanin anahtarini da götürdügünü gördüm. Gelir diye yarim saat bekledim, o iyice uzaklasmis. Sonra bir araç buldum gittim, daha da bulamadim. Annesi ile telefonda, 'Ben yolumu kaybettim. Bana konum at.' diye konusmus. Sonra da telefonu sarji bitince kapanmis. Konumu atmis ama telefonu kapanmis. Sonradan emniyete haber verdik. Sonra birilerine sormuslar, bir bayan 'Ben gördüm, dag tarafina gitti' demis. Gittik oralari aradik, dereleri aradik, bulamadik. Arama çalismalari devam ediyor, iyi takip ediyorlar. Dün aksam birkaç yerde görülmüs, buradaki çoban ve yoldan geçen bir akrabamiz görmüs. Onlari da dikkate alarak takip ediyorlar. Bir an önce bulmak, kavusmak istiyoruz."

Kaynak: AA