Iran'in Huzistan Eyaletindeki Gösterilerde Biri Polis 2 Kisi Hayatini Kaybetti

Ahvaz, Ize, Bender Mahsehr, Hurremsehr, Abadan, Susengerd ve Sadgan kentlerinde devam eden gösterilerin 6'nci gününde protestocularla polis arasinda çatisma çiktigi belirtiliyor.

Iran'da Araplarin yogunlukta bulundugu Huzistan eyaletinde su kesintileri nedeniyle devam eden protestolarin 6'nci gününde Bender Mahsehr kentinde bir polis hayatini kaybetti, Ize kentinde bir gösterici öldürüldü.

Iran'in resmi haber ajansi IRNA'ya konusan Huzistan eyaletine bagli Bender Mahsehr Vali Yardimcisi Feridun Benderi, aksam saatlerinde kentte yasanan olaylara iliskin bilgi verdi.

Benderi, "Göstericilerin Talegani kasabasinda bir çatidan ates etmeleri sonucu polis memurlarindan biri hayatini kaybetti ve bir digeri de bacagindan yaralandi." dedi.

Vali Yardimcisi Benderi, olayla ilgili sorusturma baslatildigini söyledi.

- Hamaney aleyhine sloganlar atildi, tank atese verildi

Huzistan eyaletindeki gösteriler 6'nci gününde Ahvaz, Ize, Mahsehr, Hurremsehr, Abadan, Susengerd ve Sadgan kentlerinde devam ediyor, göstericilerle polis arasinda çatisma çiktigi belirtiliyor.

Sosyal medyada yer alan görüntülere göre, Ize kentindeki yüzlerce gösterici, ülke lideri Ali Hamaney'i hedef alarak, "Kahrolsun Hamaney" sloganlari atti. Ayni kentte polisin silahli müdahalesi esnasinda eylemcilerden Muhammed Abdullahi'nin hayatini kaybettigi öne sürüldü.

Böylece hayatini kaybeden göstericilerin sayisi en az 4 oldu. Emniyet güçlerinin göz yasartici gaz ve silah kullandigi gösterilerde Susengerd kentinde eylemciler tarafindan bir tank atese verildi.

Huzistan eyaletinin önemli su kaynaklarindan "Hur'ul-Azim" göletlerinin ve Kerhe Nehri'nin kurumasi ve Karun Nehri'nden baska bölgelere su transferi için hazirlanan projeye izin verilmesinin ardindan ortaya çikan içme suyuna erisim sorunu nedeniyle Hamidiye, Bostan, Sadigan, Sus, Danyal ve Mahsehr kentlerinde 14 Temmuz Çarsamba günü aksam saatlerinde gösteriler baslamisti.

Çikan olaylarda en az 3 göstericinin hayatini kaybettigi belirtilmisti.

Kaynak: AA