Fildisi Sahili'nde Ihtiyaç Sahiplerine Kurban Eti Ulastirildi

Türkiye Diyanet Vakfinin (TDV) "Kurbanini paylas, kardesinle yakinlas" sloganiyla düzenledigi vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsaminda Bati Afrika ülkesi Fildisi Sahili'nde kesilen kurbanlarin etleri 40 bin aileye dagitildi.

TDV Fildisi Sahili kurban programi sorumlusu Mustafa Kaya, hayirseverlerin emanetlerini ulastirmaktan memnuniyet duydugunu belirterek, "Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini oldugu dönemde de kurban organizasyonunun devam etmesi ve hisselerin çok sayida ihtiyaç sahibi aileye ulastirilmasi çok önemli." dedi.

Yardim ulastirdiklari ailelerin yüzündeki mutluluga sahitlik etmenin kendilerini çok heyecanlandirdigini vurgulayan Kaya, "Buradaki Müslümanlar çok mutlu oldu, Kurban Bayrami'nda kendilerini unutmayarak yardimda bulunan Türk halkina tesekkürlerini ve dualarini ilettiler." ifadesini kullandi.

Maddi yetersizlikler nedeniyle çogu kisinin kurban kesemedigini dile getiren Kaya, "Fildisi Sahilili kardeslerimize bayram sevinci yasatmak için çalismalari sürdürüyoruz, çok zor sartlarda yasiyorlar. Yardimlarin Türkiye ile Fildisi Sahili arasinda dostluk baglari kurulmasina vesile olacagina inaniyoruz." diye konustu.

TDV, bu yil 77 ülke, 335 bölgede kesecegi kurbanlarla 20 milyondan fazla ihtiyaç sahibine ulasmayi hedefliyor.

Kaynak: AA