CHP Ile MHP Heyetleri Video Konferans Araciligiyla Bayramlasti

Genel Baskan Yardimcisi Ali Öztunç: 'Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'nin bir devlet olarak taninmasi konusunda devlet, millet olarak üzerimize düseni yapmak durumundayiz. Bu isin siyaseti, siyasi partisi olmaz'

CHP Genel Baskan Yardimcisi Ali Öztunç, "Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'nin bir devlet olarak taninmasi konusunda devlet, millet olarak üzerimize düseni yapmak durumundayiz. Bu isin siyaseti, siyasi partisi olmaz." degerlendirmesinde bulundu.

CHP'de Genel Baskan Yardimcisi Öztunç'un yani sira Parti Meclisi Üyesi Hasan Efe Uyar ile Kadin Kollari Genel Sekreteri Mehtap Yücel'den olusan heyet, Genel Baskan Yardimcisi Mevlüt Karakaya, MYK üyesi Necmi Yildirim ve Genel Baskan Danismani Merve Menekse'nin bulundugu MHP heyetiyle Kurban Bayrami dolayisiyla video konferans araciligiyla bayramlasti.

MHP camiasinin Kurban Bayrami'ni kutlayan Öztunç, salginin en kisa sürede son bulmasi, bir sonraki bayrami yüz yüze kutlayabilme temennisinde bulundu. Öztunç, "Asi konusunda toplumumuzu uyarmak, topluma bir kez daha çagrida bulunmak biz siyasilerin görevi. Maalesef asi konusunda bazi kesimlerin yaniltici bilgileri olabilir ama tüm bilim insanlarinin, akademisyenlerin, hocalarin, doktorlarin ifade ettigi gibi asi olmak gerekiyor. Bütün yurttaslarimiza bir kez daha asi olma çagrisinda bulunuyorum." dedi.

- "KKTC'nin devlet olarak taninmasi konusunda üzerimize düseni yapmak durumundayiz"

Dün Kibris Baris Harekati'nin 47'nci yil dönümü ve Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) 20 Temmuz Baris ve Özgürlük Bayrami oldugunu animsatan Öztunç, eski CHP Genel Baskani Bülent Ecevit, eski Basbakan Necmettin Erbakan, KKTC Kurucu Cumhurbaskani Rauf Raif Denktas, Doktor Fazil Küçük'ü rahmetle andi. Öztunç, "Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti'nin bir devlet olarak taninmasi konusunda devlet, millet olarak üzerimize düseni yapmak durumundayiz. Bu isin siyaseti, siyasi partisi olmaz." ifadesini kullandi.

KKTC'nin taninmasi ve üzerindeki ambargonun kaldirilmasi için CHP olarak üzerlerine düseni yapmalari gerektigine inandiklarinin altini çizen Öztunç, "Birileri rahmetli Ecevit'i anmayabilir, hatirlamayabilir ama biz rahmetli Ecevit'i anmadan Kibris Baris Harekati'nin, Kibris Türklerinin mücadelesinin anilamayacagina inaniyoruz." diye konustu.

Öztunç, bayramlarin agiz tadiyla, güzel sözlerin söylendigi günler olduguna isaret ederek ideolojiler, bakis açilari, farkli olsa da herkesin Türkiye Cumhuriyeti'ni bagimsiz olarak daha yukarilara çikarma, milletin refahini yükseltme ortak amacini tasidigini dile getirdi.

- MHP Genel Baskan Yardimcisi Karakaya'nin konusmasi

MHP Genel Baskan Yardimcisi Karakaya ise dördüncü kez sanal ortamda bayramlasildigina dikkati çekerek CHP yönetimi ve camiasinin Kurban Bayrami'ni tebrik etti.

Kibris Türklerinin mücadelesinin gelecek nesillere anlatilmasinin önemini anlatan ve merhum Ecevit ve Erbakan'i rahmet ve minnetle andigini vurgulayan Karakaya, sunlari kaydetti:

"Bugün belki merhum Erbakan'i, merhum Ecevit'i hatirlamayanlar olabilir ama bazen öyle zamanlara geliyoruz ki hatirlamamak belki de daha masum kaliyor. Hatirlayip da baska türlü ifade edenler ya da baska türlü hatirlayanlar da olabiliyor. Onun için ideoloji, siyasi görüs bir tarafa ama hakkini vermek lazim. Böyle bir olayi da geçtigimiz günlerde yasadik, gördük. Mekani cennet olsun."

Bu vesileyle geçmisteki tüm liderleri, Basbug Alparslan Türkes'i, 9. Cumhurbaskani Süleyman Demirel'i rahmet ve saygiyla andigini, her birinin zor sartlarda ülkeye güzel hizmetler verdigini dile getiren Karakaya, "Bugün de liderlerimize Allah güç versin, ülkenin bekasi, gelecegi açisindan güzel seyler yapmayi nasip etsin." ifadesini kullandi.

Karakaya, Kurban Bayrami'nin tüm insanlik alemi için güzelliklere vesile olmasini diledi.
Kaynak: AA