Batakliga Saplanan Inegi Hayatini Degistirdi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde batakliga saplanan ineginin basindan iki gece ayrilmayan Mehmet Emin Atasoy, devletin ve hayirseverlerin yaptigi yardimlarla bu bayram daha mutlu.

Batakliga Saplanan Inegi Hayatini Degistirdi
Ilçe merkezine 17 kilometre uzaklikta bulunan Dedeler köyünde yasayan Mehmet Emin Atasoy’a ait ‘sarikiz’ ismi verilen inek, Nehir Sazligi yakinlarinda otlanirken batakliga saplanmisti. Aksam saatleri olmasi nedeniyle bir sey yapamayan Atasoy, sabaha kadar ineginin basindan ayrilmamisti. Sabahin ilk isiklariyla köyden gelen vatandaslarin destegiyle yapilan çalismalarin sonuç vermemesi üzerine Atasoy, ikinci geceyi de ineginin basinda geçirmis, köyden daha çok vatandasin gelmesi üzerine inek saplandigi batakliktan kurtarilmisti.

Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli’nin talimatlariyla tek geçim kaynagi olan ineginin kurtarilmasinin ardindan Mehmet Emin Atasoy’a 20 koyun verilirken, Yüksekova Kaymakamligi tarafindan da ahir için malzeme destegi saglanmis, bazi hayirsever vatandaslar ise Mehmet Emin Amca’ya inek hediye etmisti.

Yeni yapilan ahirda 20 koyun ve sarikiz basta olmak üzere ineklerine daha iyi bakma imkanina sahip olan Mehmet Emin Atasoy, hayvanlari çok sevdigini ifade ederek, “Yapilan yardimlar sonucu simdi ineklerim, koyunlarim var. Eskiye göre daha iyiyim. Çünkü daha güzel bir sekilde ilgileniyorum. Allah devletimizden ve hayirseverlerden razi olsun” dedi.

Yaz kis demeden her gün ayni azimle hayvanlarina baktigini dile getiren Atasoy, bu sene sadece ot almakta zorlandiklarini söyledi.



Sarikiz’dan sonra hayatlarinin degistigini söyleyen Mehmet Emin Atasoy’un oglu Ramazan Atasoy ise “Inegimiz batakliga saplanmisti. Sag olsun devletimiz ve hayirseverler bize yardimci oldular. Ahir, koyun ve inek yardimi yapildi. Onun mutlulugu da bizim mutlulugumuzdur” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA