Baskan Ceyhun Açiklamasi '2023 Seçimleri Çok Çetin Geçecek'

AK Parti Kütahya Il Baskani Sebahattin Ceyhun, 2023 seçimlerinin çok çetin geçecegini belirtti. Ceyhun, "Su an bizim küs olma lüksümüz yok. Imanda birsek, davada da biriz. Ufak tefek seyler yüzünden lütfen birbirinize kirilmayin. Hemen helallesin, çünkü 2023 yilinin sakaya alinacak tarafi yok" dedi.

Baskan Ceyhun Açiklamasi '2023 Seçimleri Çok Çetin Geçecek'
AK Parti Teskilati’nin bayramlasma töreninde konusan Ceyhun, pandemi sartlarina ragmen yatirimlarin durmadan devam ettigini dile getirdi.

Ceyhun, "Çok bir zamanimiz kalmadi. Burada dogum günümüzü de kutlayalim insallah. O günden itibaren Türkiye’nin kaderi degisti. Iktidardan itibaren de hizmetler yogun olmaya basladi, bugün de zirvesinde sükürler olsun. Hem teskilatimizi hem de basimizdaki Recep Tayyip Erdogan’i rabbim basimizdan eksik etmesin. Çalismalarimizin devami yönünde de hiç durmadan Ankara ziyaretlerimiz yogun sekilde devam ediyor. Buraya bakanlarimizi davet edip, onlarla birlikte konusuyoruz. Bakan ziyaretlerinde onlardan taleplerde bulunuyoruz. Su anda sehrin 5 noktasinda ciddi karayollari ve Il Özel Idaresi tarafindan yol çalismalari devam ediyor. Bunun haricinde DSI’den, Ulastirma Bakanligindan, Saglik Bakanligina kadar her yerde pandemi sartlarina ragmen hükümet hizmetlerine devam ediyor. 2002-2020 yillari arasinda 228 okul yapilmis ve ilave olarak 24 tanesi de bu sene yapilmaya basladi.

2021 yili ile beraber 252 okul oluyor. Toplam 2 bin 647 derslik yapilmis, 500 milyon liralik sadece okul yatirimi yapilmis. 14 pansiyon, 17 spor salonu, 10 atölye, sadece Milli Egitimin yaptigi okullardan, spor salonlarindan bahsediyoruz. Neden okul? Deprem kusagindayiz. Allah korusun çocuklarimiz bizim canimiz, cigerimiz. Çocuklarimizin güvenligi için okullar yenileniyor, yenilenmeye devam edilecek” diye konustu.



"Çalamadigimiz her kapi vebalimizdir"

2023 yilinin çok çetin geçecegine deginen Baskan Ceyhun, ”Lütfen bu durumu dikkate alin. Cumhurbaskanimizin dile getirdigi gibi alanlara inin, sahada çalismaya baslayin. Bahsettigim seyleri hepimiz tek tek bilmeliyiz ki, bizzat bunlari vatandaslara anlatabilmeliyiz. Zira insanlar çok kisa sürede bu hizmetleri unutabiliyorlar, hiçbir sey yapilmadi gibi bir rehavete düsebiliyorlar. Pandemi deyip geçiyoruz ama Rabbimize sükürler olsun, Cumhurbaskanimizin liderligi, alt yapimizin güçlü olmasi Hükümetimizin yaptigi çalismalar sayesinde, ’Benim hastama yogun bakimda yatak bulamadiniz yaziklar olsun’ gibi sitemlere rastlanmadi. Kütahya bin 666 insanini kaybetti. Bunlarin bir kismini çok yakindan taniyorum. Bunlari yasadik. Bunlari yakinlarinda yasayanlar daha çok acisini hissettiler. Kim kapatmak ister 17 gün boyunca is yerini? Elbette kimse istemez. Su an surada oturuyorsak 17 günlük kisitlamanin verdigi rahatlikla buradayiz. Maalesef biraz yogunluk basladi.

Allah korusun önümüzdeki aylardan ben endise etmiyor degilim. Ekonomiye sikinti girdigi zaman tabi ki insanlarin hassasiyetleri degisebiliyor. Teskilat mensuplarimiz 2023’e kosarken gerçeklestirdigimiz bu basarilari unutmayalim. Sükürler olsun pandemiyle mücadelede çok iyi bir noktadayiz. Mesela su anda 445 bin asilanmasi gereken insandan yaklasik 300 bin tanesi ilk doz asisini almis, 175 bin tanesinin de tedavisi tamamlanmis. Maalesef asilama oraninda düsügüz, insanlar asilanmak istemiyor. Ancak bu ülkede bundan sonra pandemi yasamadan yasamak istemiyorsak asilamada yüzde 65’in üzerine çikmak zorundayiz. Su an yüz 35 oranlarindayiz. Bu yüzden biraz hizlanmaliyiz. Sizden de destek istiyoruz arkadaslar. Gençlik gümbür gümbür geliyor. 2023 yilinda 18-32 yas arasinda yaklasik 16,5 Milyon genç oy kullanacak. Bu insanlari çogu eski dönemleri ya hiç bilmiyor, ya hayal meyal hatirliyor, ya da dogmamis oluyor. Bu manada lütfen genlerimizle de yakinlasalim, gençlerle ilgili faaliyetlerimizi artiralim. 2023 yilinda çalamadigimiz her kapi vebalimizdir. Her kapiyi çalmak durumundayiz. Her kapiya gidip hal hatir sormak durumundayiz. Muhalefet isek tekrar tekrar onun gönlünü kazanmak durumundayiz. Ama öncelikle kendi içerimizde kardes olmaliyiz. Lütfen aramizdaki dedikodular, geçmisten gelen sikintilar her sey olabilir. Siyasetin içerisindeyseniz, hele hele 20 yildir iktidardaysaniz illa bir küslük olabilir. Su an bizim küs olma lüksümüz yok. Imanda birsek, davada da biriz. Ufak tefek seyler yüzünden lütfen birbirinize kirilmayin. Hemen helallesin, çünkü 2023 yilinin sakaya alinacak tarafi yok. Bu kazanimlarimin devam etmesi lazim, Cumhurbaskanimizin basimizda olmasinin bize getirdigi katkilari görüyoruz. Bundan sonra bunun olmasi için tüm teskilat mensuplarimizin bizim yanimizda olmasi lazim. Ben sizi yanimizda istiyorum” seklinde konustu.

Törende AK Parti Kütahya milletvekilleri Ahmet Tan, Ishak Gazel ve Ceyda Çetin Erenler ile AK Parti Kütahya Merkez Ilçe Baskani Fatih Oruç, AK Parti Kütahya Il Kadin Kollari Baskani Melek Mankan, AK Parti Kütahya Il Gençlik Kollari Baskani Usame Dogan, Il Genel Meclisi Baskani Musa Yilmaz da birer konusma yaparak partililerin bayramini kutladilar.
Kaynak: İHA