Bakan Akar Kayseri Protokolü Ile Sehitlik Ziyaretlerine Katildi

Kayseri Valiligi tarafindan düzenlenen program ile protokol üyeleri bayramlasmak için bir araya geldi. Bayramlasma merasiminin ardindan Milli Savunma Bakani Hulusi Akar da Kayseri Protokolü ile sehitlik ziyaretlerine katildi.

Bakan Akar Kayseri Protokolü Ile Sehitlik Ziyaretlerine Katildi
Kayseri Yatirim Izleme ve Koordinasyon Baskanligi’nda düzenlenen bayramlasma merasimine AK Parti Kayseri Milletvekilleri Taner Yildiz ve Ismail Tamer, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Vali Yardimcisi Nail Anlar, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalis ve diger protokol üyeleri katildi.

Bayramlasma merasiminde konusan AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yildiz, “Türkiye’nin özellikle pandemi sürecindeki normallesme ile alakali geldigi noktada bir önceki Kurban Bayrami’na nazaran daha dikkatli olarak es, dost, akraba ve tanidiklarimizla görüsecegimiz bir bayrama insallah girmis bulunuyoruz. Tabi ki bu bizi rehavete sürüklemeden, normal sinirlar içerisinde hem hijyen hem de sosyal mesafeye dikkat ederek bayramlasmalarimizi tamamlamamiz lazim. Filistin basta olmak üzere Islam alemine uygulanan zulmünde kalkmasini bu vesile ile temenni ediyorum. Ben Kayserili hemsehrilerimizin, bütün vatandaslarimizin Kurban Bayramini tebrik ediyorum. Allah saglikli ve sihhat içerisinde nice bayramlara ulasmayi nasip etsin” dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Ismail Tamer de, "Tüm Islam aleminin Kurban Bayramini tebrik ediyorum. Hayirlara vesile olmasini diliyor. Bayramlar kardesligin, sevginin ve muhabbetin ön plana çiktigi, Allah’in rizasini kazanmak için kurban kesildigi bir bayram yasiyoruz" ifadelerini kullandi.

Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç ise, “Kayserili hemsehrilerimin ve tüm Islam aleminin Kurban Bayramini tebrik ediyorum. Insallah insanligin kurtulusuna vesile olsun diye dua ve temennide bulunuyorum. Kurban Bayrami belediyeler açisindan çok önem arz eden, degisik sekilde hizmetlerin verildigi ve çok sükür ki su ana kadar bize hiçbir sorunun yansimadigi boyutta hizmetlerimiz sürüyor. Gerek kurban kesim yerleri gerek satis yerleri gerek mezarliklarimizda yaptigimiz hizmetlerimiz ile ilgili ya da zabita hizmetleri ile ilgili bir sikinti olusmadan sehrimizde huzurlu bir ortamda bayramimizi sürdürüyoruz. Bayramlar birligin, beraberligin ve dayanismanin bir vesilesi. Büyüklerimizi ziyaret edecegiz, ihmal etmeyecegiz. Küçüklerimizin gönlünü alacagiz ihmal etmeyecegiz. Mezarliklarda geçmislerimizi rahmetle anarak unutmayacagiz. Bütün güzellikleri yansitacak sekilde bayramin ruhuna göre hareket edecegiz. Bir doktor baskan olarak vatandaslarimizdan bir beklentimiz var. Ne olur asimizi ihmal etmeyelim. Asilarimizi yaptiralim. Ya hastaligi geçirerek bagisiklik kazanacagiz ya da asilarimizi yaptirarak bagisiklik kazanacagiz” dedi.

Asilama ile daha serbest bayramlar yasanabilecegini söyleyen Vali Yardimcisi Nail Anlar, “Rabbimize hepimizi bir Kurban Bayrami’na daha kavusturdugu için hamd ediyoruz. Bu mübarek günlerin ülkemize, bütün Islam alemine ve insanliga huzur ve baris getirmesini diliyorum. Korona virüs gölgesinde 3 bayram geçirdik. Salgin henüz son bulmamis olsa da bu bayrami diger 3 bayramdan farkli olarak idrak ediyoruz. Milyonlarca vatandasimiz asilarini oldular. Henüz olmayanlar da asilarini olmaya devam ediyorlar. Uydugumuz tedbirler ve asilama gelecege güvenle bakmamizi saglayacak. Bu salginin çözümü artik bellidir. Elde bulunan verilen Covid-19’un asi ile ortadan kalkacagini bilimsel olarak ortaya koymustur. Çünkü asi hastaligi önlemekte ya da hiç fark edilmeyecek seviyede geçirilmesini saglamaktadir. Ayrica bulastiriciligini da önlemektedir. Vatandaslarimizdan asilarini yaptirmalarini önemle rica ediyorum. Bundan sonrasinda ve özellikle bayram günlerinde maske, mesafe ve temizlik konusunda dikkatli olmaliyiz ki bu bayram salgin dönemindeki ilk bayramimiz olsun. Yola çikacak vatandaslarimizin trafik kurallarina harfiyen uymalarini, yola yorgun çikmamalarini özellikle rica ediyorum” dedi.

Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin da, “Cenab-i Allah korona virüssüz, saglikla nice bayramlara kavusmayi nasip etsin. Kurban Bayrami belediye bayrami demektir. Belediyeler olarak bizler de kesimhanelerin hazirligindan, pazar yerlerine kadar tüm kurban hazirliklarimizi yaptik” ifadelerini kullandi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Sehit Dul ve Yetimleri Dernegi Kayseri Sube Baskani Ali Yavuz da protokolün kendilerine yaptigi ziyaretten memnuniyetlerini dile getirerek, “Dini bayramlar bizler için çok anlamli günler. Bu günde de protokol üyelerimizi ve devlet büyüklerimizi sehit aileleri ve gazileri yalniz birakmadiklarindan dolayi, desteklerini bizlere her zaman hissettirdikleri için çok tesekkür ediyoruz” dedi.

Bayramlasma ve konusmalarin ardindan sehitlik ziyaretine geçen protokole Milli Savunma Bakani Hulusi Akar da eslik etti. Bakan Akar ve protokol önce Kartal Sehitligi’ni daha sonra da Polis Sehitligini ziyaret etti. Sehitlik ziyaretlerinde Bakan Akar, sehit ailelerine karanfil vererek, sohbet etti.

Protokolün ziyareti daha sonra Il Jandarma Komutanligi, Il Emniyet Müdürlügü, Itfaiye Müdürlügü ve Kayseri Sehir Hastanesi ziyaretleri ile son buldu.
Kaynak: İHA