Van'da Vatandaslar Cami Bahçelerine Kurulan Stantlarda Asi Oldu

Van'da asi oraninin yükseltilmesi amaciyla kentteki camilerin bahçelerine kurulan stantlarda vatandaslara asi yapildi.

Il Saglik Müdürlügü ile Egitim Arastirma Hastanesi ekipleri, bayram namazi sonrasinda vatandaslarin asilarini yaptirabilmeleri için kentteki 8 caminin bahçesine stant kurdu.

Imamlar da kurulan stantlarla ilgili vatandaslari bilgilendirdi. Bayram namazini kilarak standa gelen vatandaslar, islemlerin ardindan asilandi.

Bayram namazini Yukari Norsin Camisi'nde kilan Vali ve Büyüksehir Belediye Baskanvekili Mehmet Emin Bilmez, AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Il Emniyet Müdürü Atanur Aydin, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Yüksel Yigit ve protokol üyeleri de asi standini ziyaret ederek, saglik çalisanlari ve vatandaslarin bayramini kutladi.

Vatandaslara asi yaptirmalari çagrisinda bulunan Bilmez, gazetecilere yaptigi açiklamada, hem hasta hem de günlük vaka sayisinda en kötü dönemi yasadiklarini söyledi.

Bu süreci atlatmanin tek yolunun asi oldugunu vurgulayan Bilmez, sunlari kaydetti:

"Bugün de 2 yildir fedakarca çalisan saglik çalisanlarimiz sahadalar. Camilerimizde ve mezarliklarimizda insanlarimizi asi olmaya davet ediyorlar. Randevu almadan ekiplere gidip asi yaptirilabiliyor. Asi oranimiz daha yeni yüzde 50 civarina ulasti. Bunu bizim kisa bir sürede yüzde 70-80'ne çikarmamiz lazim ki esnafimiz, vatandasimiz normal hayatina devam edebilsin, okullarimiz zamaninda açilabilsin. 2 yildir çocuklarina bile sarilamayan saglik emekçilerimizin hayati biraz normale dönebilsin. Bu bayram vesilesiyle bütün hemserilerimizden mutlaka asi olmalarini bekliyorum."

- "Hastanelerimizde doluluk orani yüksek"

Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Dr. Ögretim Üyesi Kamil Yavuzer ise Van'daki hastanelerde doluluk oraninin yüksek oldugunu belirtti.

Vaka sayilarini düsürmek için kaynaga inmeleri gerektigini anlatan Yavuzer, "Hasta sayilarini azaltmamiz için asilanmamiz lazim. Vatandaslarimizin rahat bir sekilde asilanmasi için Saglik Müdürlügümüz bünyesinde baslatilan çalismaya hastane olarak destek vererek 8 bölgede asi standi açtik. Bayram namazina müteakip vatandaslarimizi asilama imkanimiz oldu. Asilanmayi arttirirsak bu hastaliktan, bu beladan kurtulacagiz diye ümit ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Camide vatandaslara Türk Kizilay görevlileri lokum, belediye çalisanlari da çikolata ikraminda bulundu.

Kaynak: AA