UNESCO Kenti Safranbolu'da Bayram Bereketi

Türkiye'nin önemli kültür turizmi merkezlerinden Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki otel ve pansiyonlarda doluluk orani yüzde 100'lere ulasti TÜRSAB Bati Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Üyesi Sebnem Urgancioglu Ergüder: 'Bayram yogunlugumuz hafta sonuyla basladi. Safranbolu'yu merak edenleri, sevenleri bekliyoruz'

AHMET ÖZLER - Türkiye'de Istanbul ile kent ölçeginde UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan tek yer olan "açik hava müzesi" konumundaki Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, Kurban Bayrami tatilinde tesislerin dolmasi turizmcilerin yüzünü güldürdü.

Herhangi mimari plana dayanmaksizin 18, 19. ve 20. yüzyil baslarinda insa edilen, 3 katli 6-8 odali, ihtiyaçlara uygun tasarlanarak estetik biçimde sekillendirilmis geleneksel evlerin yer aldigi Safranbolu, büyük sehirlere yakinligi dolayisiyla bayram tatili için en çok tercih edilen destinasyonlar arasinda yer aliyor.

Kurban Bayrami tatilini, Osmanli döneminden kalma han, hamam, cami, çesme, köprü ve konaklarin essiz güzelliginde konaklayarak geçirmek isteyenlerin tercih ettigi Safranbolu ilçesi, günübirlik ve konaklamali binlerce yerli ve yabanci turistlerin akinina ugradi.

Kültürel zenginliklerini korumadaki basarisiyla "Dünyada en iyi korunan ilk 20 kent" arasina giren tarihi ilçeye çesitli tur ve geziler kapsaminda gelen turistler, otel ve pansiyonlarin tamamini doldurdu.

Ziyaretçilerini kültürel mirasiyla tarih yolculuguna çikaran Safranbolu'da, Arnavut kaldirimli sokaklarin baslarinda ikram edilen yöreye has lokumlari da tatma firsati sunuluyor.

- "Yüzde 100'e ulasan rezervasyonlar aldik"

Türkiye Seyahat Acenteleri Birligi (TÜRSAB) Bati Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Üyesi ve Safranbolu Turizm Isletmecileri Dernegi Baskani Sebnem Urgancioglu Ergüder, AA muhabirine, tarihi ilçenin birçok açidan avantaj saglamasiyla çokça tercih edilen bir yer oldugunu söyledi.

Kurban Bayrami dolayisiyla otel ve pansiyonlarin dolmasindan dolayi mutlu olduklarinin altini çizen Ergüder, "UNESCO Dünya Mirasi ilçemizde yüzde 100'e ulasan rezervasyonlar aldik. Bayram yogunlugumuz hafta sonuyla basladi. Safranbolu'yu merak edenleri, sevenleri bekliyoruz." dedi.

- "Safranbolu o bekledigimiz yogunluga kavustu"

Butik otel sahibi Serhat Sengün de Safranbolu'nun Osmanli'dan kalan çok büyük bir miras oldugunu ifade etti.

Yerli ve yabanci misafirleri agirlamaktan mutluluk duyduklarini belirten Sengün, "1 Temmuz'dan sonra yasaklarin kalkmasiyla beraber Safranbolu o bekledigimiz yogunluga kavustu. 9 günlük bayram tatili için çok yogun rezervasyonlar aldik. Konaklama isletmelerinde doluluk orani yüzde 100'ü bulmus durumda. Mutlu, güzel, yogun bir bayram geçirecegiz."
Kaynak: AA