Uçuruma Yuvarlanan Büyükbas Hayvani Kurtaramayinca, Çareyi Kesmekte Buldular

Kocaeli’nin Derince ilçesinde kaçarak uçuruma düsen ve itfaiye ekiplerinin tüm çabalarina ragmen kurtarilamayan kurbanlik büyükbas hayvan, sahibinin istegi üzerine düstügü yerde kesildi.

Uçuruma Yuvarlanan Büyükbas Hayvani Kurtaramayinca, Çareyi Kesmekte Buldular
Olay, Kocaeli’nin Derince ilçesi Çinarli Mahallesi’nde bulunan kurbanlik satis alaninda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Yasin Karadas isimli vatandasin, kurbanlik satis alanindan satin aldigi büyükbas hayvan, kesim alanina götürülürken, ipinin çözülmesi neticesinde kaçti. Ormanlik alana giren büyükbas hayvani saatlerce takip eden vatandaslar, yakalayamayinca durumu kurban yakalama timine vurdu. Kurban yakalama timinin uyusturucu igne ile yakalamaya çalistigi büyükbas hayvan, yaklasik 20 metre yükseklikteki uçuruma yuvarlandi.

Kurtaramayinca çareyi kesmekte buldular

Daha sonra olay yerine gelen itfaiye ekipleri, büyükbas hayvani kurtarmak için çalisma baslatti. Ekiplerin tüm müdahalelerine ragmen uçurumdan çikartilamayan büyükbas hayvan, sahibinin istegi üzerine düstügü yerde kesildi.

Hayvani tüm gün boyunca yakalamaya çalistiklarini söyleyen Yasin Karadas, “Hayvani aldigimiz kisi ipini saglam baglamamis. Biz de getirdik. Kesecegimiz yerde ipi baglayacaktik. Bir baktik, yürürken hayvan arkamizda yok. Ipi çözülmüs, sonra ormana kaçti. Sabahtan beridir hayvan ormanin içinde. Kendi çabalarimizla takip ettik. Derince Belediyesi ekiplerini aradik. Onlar memur arkadas gönderdiler. Uyusturucu igne yaptilar, sonra buradaki uçurum alana geldi. Burada yatti. Sonra itfaiye ekiplerini aradik. Onlar da geldiler. Bayram bize tam bayram oldu” dedi.

Kaynak: İHA