Türkiye Ve 21 Ülkede Kurban Kesimleri Basladi

Hayirsever vatandaslarin bagislariyla 2021 kurban vekaletlerini alan Kizilay, Kurban Bayrami’nin ilk günü itibariyle vekaletlerin kesimlerine basladi. Türkiye ile birlikte 22 ülkede kesim islemlerini baslatan ekipler, kesimlerin tamamlanmasinin ardindan kurban etlerini ihtiyaç sahiplerine ulastiracak.

Türkiye Ve 21 Ülkede Kurban Kesimleri Basladi
Kurban ibadetlerini amacina ve kuralina uygun olarak yerine getirmek isteyen hayirseverlerin Kurban tercihi bu yil da Kizilay oldu. “Kurban Bereketini Yil Boyu Yasatiyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganiyla yogun ve titiz bir çalisma dönemi geçiren ekipler, Kurban Bayrami’nin ilk günü bayram namazinin ardindan kesim islemlerine basladi.

“Kizilay Kurban Modeli” sayesinde veteriner hekimler tarafindan seçilen kurbanliklar, modern kombinalarda, hijyenik sartlarda, vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak Kizilay ekipleri, din görevlileri ve noterler esliginde Kurban Bayrami’nin ilk üç günü kesilecek. Kurban kesimleri yurt içinde Et ve Süt Kurumu kombinalarinda gerçeklestirilirken yurt disinda ise Balkanlar, Afrika, Asya ve Orta Dogu’daki 21 ülkede yapiliyor.

Yurt içinde 2.2 milyon kisi kurban bereketini yasayacak

2021’deki kesimlerden elde edilecek et ve et ürünleri dagitimlarinda da afetlerden etkilenenler ile pandemi süreci nedeniyle gelir kaybina ugramis kisilere öncelik verecek olan Kizilay, kurbanliklarin kesim islemlerinin tamamlanmasinin ardindan Türkiye’nin dört bir yaninda tespit edilen yaklasik 2.2 milyon ihtiyaç sahibine her yil oldugu gibi bu yil da merhamet elini uzatacak. Kizilay yurt içi kesimleri ülkemizin farkli noktalarinda bulunan kombinalarda yapilacak.

Covid-19 pandemisinin devam ediyor olmasi nedeniyle hijyen kosullarini daha siki uygulayan Kizilay ekipleri, hisse karsiligi kavurma haline getirilen etlerden konserve yapacak. Kavurma konserveleri Kizilay subeleri araciligiyla yil boyunca ihtiyaç sahiplerine dagitilacak. Kavurma konservesinin yani sira asevlerinde de sicak yemek olarak dagitimlar yapilacak.

Kizilay yurt disinda 2.1 milyon ihtiyaç sahibinin sofrasini senlendirecek

Yurt içi yardimlarinin yani sira yurt disindaki ihtiyaç sahiplerine de kurban bereketini yasatan Kizilay, yurt disinda aralarinda Bosna Hersek, KKTC, Azerbaycan, Filistin (Kudüs/Gazze), Irak, Suriye, Yemen, Afganistan, Pakistan, Banglades, Bulgaristan, Endonezya, Güney Sudan, Sudan, Somali, Senegal’in bulundugu delegasyonlar ile Kirgizistan, Kuzey Makedonya, Çad, Nijer, Tanzanya olmak üzere 21 ülkede kurbanliklarin kesimini gerçeklestiriyor. Kizilay bu yil yurt disinda 2.1 milyonu askin ihtiyaç sahibine ulasmayi hedefliyor.

Vekalet sahiplerine anlik bilgi veriliyor

Kurbanliklarini Kizilay’a emanet eden hayirsever vekalet sahiplerine kesimi yapilan kurbanlar ile ilgili anlik olarak bilgi veren ekipler, kurban kesim asamalarini ise video ile kayit altina aliyor. Kizilay, kurban gibi önemli bir ibadetin kurallarina uygun olarak yerine getirilmesi ve halkimizin kendisine duydugu güvene layik olmak adina üzerine düsen sorumlulugu her zaman oldugu gibi bu yil da yerine getiriyor.

Kizilay bayramin 1. günü de kurban vekaleti aliyor

Bayram dolayisiyla hayirsever bagisçilarina minnettar oldugunu dile getiren Kizilay Genel Baskani Dr. Kerem Kinik, sosyal medya hesabindan vatandaslara seslendi. Genel Baskan Kinik, “Henüz Kurban vekâletini vermemis olanlar için; yurt içi kotamiz doldu ancak yurt disi kotamizda yüzde 10luk bir müsaitlik var. Yemen, Arakan, Gazze, Somali, Sudan gibi kriz ve açlikla bogusan bölgeler için bayramin 1. günü de vekâlet aliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA