Türkiye'nin Göz Bebegi TCG Büyükada, Kurban Bayrami'nda Nöbette

Türkiye Cumhuriyeti’nin göz bebegi, tasarimi ve insasi Deniz Harp Okulu mezunu subaylar tarafindan yapilan Mili Gemi (MILGEM) sinifi korvetlerin 2. gemisi TCG Büyükada, Izmir Foça Limani’nda Kurban Bayrami’nda nöbette olacak.

Türkiye'nin Göz Bebegi TCG Büyükada, Kurban Bayrami'nda Nöbette
Türkiye’nin Milli Gemi projesi kapsaminda insa edilen TCG Büyükada (F-512) korveti, Izmir Foça Limani’nda Türkiye Cumhuriyeti’nin ‘Mavi Vatan’daki hak ve menfaatlerinin korunmasi amaciyla verilecek her türlü görev için kullanilmak üzere hazir bekletiliyor. Kurban Bayrami’nda, Foça Limani’nda yüksek hazirlik durumunda bulunan TCG Büyükada gemisinde görevli askerler, milletin huzur ve güvenligi için karada oldugu gibi denizde de eller tetikte bekliyor. Vatan nöbetinin bir an olsun aksatilmadigi gözlenen gemide askerler birbirleri ile bayramlasti.

"Ailemizden ayri olmanin zorlugunu da bu gurur hafifletiyor"

TCG Büyükada Komutani Deniz Yarbay Yalçin Aydin, zaman mevhumu gözetmeksizin 7 gün 24 saat görev basinda olduklarini belirterek, “Mavi Vatan’in koruyucusu Türk Deniz Kuvvetleri Komutanliginin milli gemilerinden biri olan TCG Büyükada gemisinin komutani olmaktan duydugum kivanci kelimeler ile ifade etmem mümkün degildir. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Mükemmel ve kaadir bir Türk donanmasina malik olmak gayedir’ sözü isiginda her geçen gün gücüne güç katan bu sanli donanmanin bir ferdi olarak Türk sancagini Mavi Vatan’da dalgalandirirken yasadigimiz gurur, bizlere tüm zorluklar ile mücadele etme gücü veriyor. Kurban Bayrami gibi özel ve önemli günlerde ailemizden ayri olmanin zorlugunu da bu gurur hafifletiyor. Bu heyecanla aziz Türk milletinin Kurban Bayrami’ni kutluyorum” dedi.



“Gemiler, Türk milletinin bize emanetidir"

TCG Büyükada gemisinin Muhabere Subayi Deniz Tegmen Zafer Enes Sisman da “Gemiler bizim evimiz, ailemiz, sevincimiz üzüntümüz, bayramimiz ve en önemlisi Türk milletinin bize emanetidir. Bu emaneti en iyi sekilde idame etmek için elimizden gelen gayreti ve özeni göstererek 7 gün 24 saat çalisiyoruz. Bizler silah arkadasligi ruhu içinde gemiler ile özdeslesmis denizci askerleriz. Bu sanli donanmanin bir ferdi olarak Türk sancagini Mavi Vatan’da gururla dalgalandirirken böyle özel ve önemli günlerde ailemizden uzakta bulunmak tabii ki hüzün verici olsa da Türk sancagini denizlerde tasimanin onurunu burada görev yaptigim silah arkadaslarimla beraber yasiyoruz. Basta ailem ve sevdiklerim olmak üzere tüm Türk milletinin bayramini en içten dileklerimle kutluyorum” diye konustu.



"Tarif edilemez bir gurur"

TCG Büyükada gemisinde görevli Porsun Astsubay Çavus Egemen Çamlibel, gemideki görevinin Porsun Astsubayligi oldugunu söyleyerek sözlerine söyle devam etti: “Gemide çalismanin en önemli ve olumlu yani vatana hizmet etmenin verdigi tarif edilemez gururdur. Bununla birlikte meslegimizin dogasi geregi icra ettigimiz liman ziyaretlerinden istifade ile yurt içinde ve yurt disinda farkli yerler görme sansimiz olmaktadir. Bu yerleri tatbikat ve harekat görevlerinden istifade ile icra edilen liman ziyaretleri esnasinda görebilmekteyiz. Bu sayede farkli kültür ve cografyalarda bulunarak genel kültür seviyemizi artirmaktayiz. En basta ailem olmak üzere yüce Türk milletinin kurban bayramini kutlarim.”

"Nefer olmaktan gururluyum"

TCG Büyükada gemisi ikmal bölümünde görev yapan Kamarot Sözlesmeli Er Hayri Narin, “Askerligimi bitirdikten sonra sözlesmeli er olarak Deniz Kuvvetlerinde kalmaya ve gemilerde görev yapmaya karar verdim. Sözlesmeli er ve bahriyeli bir nefer olmaktan gururluyum. Özellikle sivil ortamlarda denizci oldugumu söyledigimde insanlar bana takdir ve begeni ile yaklasmaktadir. Bu da benim için ayri bir motivasyon kaynagi olmaktadir. Buradan ailemin ve tüm milletimizin Kurban Bayrami’ni kutluyorum” ifadelerini kullandi.

TCG Büyükada

MILGEM projesi kapsaminda üretilen ikinci gemi TCG Büyükada, Türkiye’nin denizlerdeki önemli güçleri arasinda yer aliyor. TCG Büyükada, üç boyutlu hava ve su üstü arama radarina, seyir ve harp durumunda düsman unsurlarina belirti vermeyen düsük radar kesit alanli tekne yapisina, satihtan satiha ve satihtan havaya atilan güdümlü mermilere, denizaltilara karsi sonar sistemine, atis kontrol radari ve elektro optik direktörlere sahip.
Kaynak: İHA