Türkiye Diyanet Vakfinca Gine'de Kesilen Kurbanlar Ihtiyaç Sahiplerine Ulastiriliyor

Diyanet Isleri Baskanligi ve Türkiye Diyanet Vakfinin (TDV), "Kurbanini Paylas, Kardesinle Yakinlas" sloganiyla düzenledigi vekaletle kurban kesimi programi kapsaminda, Bati Afrika ülkesi Gine'de kesilen kurban etleri, ihtiyaç sahiplerine dagitiliyor.

Kurban Bayrami dolayisiyla Gine'ye gelen TDV görevlileri, bayram namazinin ardindan hazirliklarini tamamlayarak 2 bin 100 hisse kurbanin kesimine basladi.

Bayramin ilk gününde ülkenin farkli bölgelerinde kesilen 300 hisse kurban, görevlilerin kontrolünde parçalanarak paketler haline getirildi.

Belirlenen noktalara tasinan kurban etleri, yerel yönetim ve hükümet yetkililerinin kontrolünde ihtiyaç sahibi ailelere teslim edildi.

Konakri Coyah Belediye Baskani Abou Soumah, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Türkiye'nin her yil hem Kurban hem de Ramazan Bayrami'nda vatandaslara yardimda bulundugunu söyledi.

Tüm Türkiye'ye ve Diyanet çalisanlarina tesekkür eden Soumah, "Buraya yapilan yardimlar çok önemli. Çünkü halkimin birçogunun et alacak parasi yok. Onun için yapilan yardimlari önemsiyoruz ve sükranlarimizi sunuyoruz. Türkiye hem kardeslik hem de Islam için büyük çaba sarf ediyor. Türk halkina ve yönetimine minnettariz." diye konustu.

Bursa Uludag Üniversitesi Isletme Bölümü 3. sinif ögrencisi Gineli Abdoulaye Djibril Diallo ise yapilan yardimlarin kendileri için önemli oldugunu belirterek, "Türkiye sadece benim ülkeme degil, dünyanin her kösesindeki mazlumlara destek veriyor. Müslümanlar arasinda bir kardeslik köprüsü görevi üstleniyor. Emegi geçen herkese tesekkür ederiz." dedi.

Kaynak: AA