Türkiye'den Bagislanan Kurbanlar Uganda'daki Ihtiyaç Sahiplerine Ulastirilmaya Basladi

Bu yil Uganda'daki ihtiyaç sahipleri için bagislanan 3 bin 200 kurbanin, yaklasik 1 milyon 200 bin kisiye ulastirilmasi hedefleniyor Türkiye Diyanet Vakfi ekip lideri Ilyas Bulut: 'Bayramin birinci gününde an itibariyla yaklasik 100 büyükbas hayvan kesilip dagitimina baslandi. Bu ülkedeki birçok ihtiyaç sahibi, bagislanan kurbanlarin etlerinden faydalanmis olacak'

Türkiye Diyanet Vakfi'nin (TDV) "Kurbanini Paylas, Kardesinle Yakinlas" sloganiyla baslattigi Vekaletle Kurban Kesim programi Uganda'da basladi.

TDV'nin yoksulluk ve krizlerin yogun yasandigi Afganistan, Suriye, Irak, Filistin ve Arakan basta olmak üzere Afrika, Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya, Uzakdogu ve Güney Amerika'nin da aralarinda bulundugu birçok ülkede düzenledigi etkinlik kapsaminda, Uganda'da kurban kesimi ve dagitim yapiliyor.

Ülkenin dört bir tarafini kapsayacak sekilde Masaka, Luweero, Jinja, Budaka, Fort Portal, Mbarara, Hoyma, Masindi bölgeleri ile baskent Kampala'daki 2 noktada kesim alanlari kuruldu.

TDV ekiplerinin kontrolünde, din adamlarinin da katilimiyla gerçeklestirilen kurban programlarinda bir yandan kesim yapilirken bir yandan da köylerde dagitilmak üzere bölge müftüleri ve cami imamlarina kurban paylari veriliyor.

- Kurban etleri, 1 milyon 200 bin kisiye ulastirilacak

Bu yil Uganda'daki ihtiyaç sahipleri için bagislanan 3 bin 200 kurbanin, yaklasik 1 milyon 200 bin kisiye ulastirilmasi hedefleniyor.

TDV ekip lideri Ilyas Bulut, AA muhabirine, 2021-Vekaletle Kurban Kesimi Programi'nin Uganda'da tüm hiziyla devam ettigini ve bu etkinligin bölge için önemli oldugunu söyledi.

Kurulan profesyonel ekiplerce ülkenin 10 bölgesinde etkinligin devam ettigini ifade eden Bulut, "Uganda'da 3 binden fazla büyükbas hayvan kesimi yapacagiz. Bayramin birinci gününde an itibariyla yaklasik 100 büyükbas hayvan kesilip dagitimina baslandi. Bu ülkedeki birçok ihtiyaç sahibi bagislanan kurbanlarin etlerinden faydalanmis olacak." dedi.

Organizasyonda TDV ekibinin yani sira gönüllülerin de görev aldigini aktaran Bulut, "Partnerlerimiz araciligiyla cami ve müftülüklere gönderdigimiz etler halka ulastiriliyor. Dagitimlar birinci gün baslayip bayram bitene kadar devam edecek. Bu sene yaklasik 3 bin büyükbas kesiyoruz, bunlarin ulasacagi kisi sayisi 1 milyon 200 bin civarinda. Türkiye Diyanet Vakfi'na vekaletlerini veren bagisçilarimizin, sadece Uganda ülkesinde yüzünü güldürecegi 1 milyon 200 bin insan var." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA