Tunus'ta Saglik Bakani Görevden Alindi

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kaynakli vaka ve ölü sayilarinda endise verici artisin yasandigi Tunus'ta, Saglik Bakani Fevzi Mehdi'nin görevine son verildi.



Basbakanliktan yapilan yazili açiklamada, "Basbakan Hisam Mesisi, Saglik Bakani Fevzi Mehdi'nin görevine son verilmesine ve yerine vekaleten Sosyal Isler Bakani Muhammed Trablusi'nin getirilmesine karar verdi. " ifadesine yer verildi.

Açiklamada, Mehdi'nin görevden alinma nedenine iliskin ise bilgi verilmedi.

- Ne olmustu?

Tunus'ta vaka sayilarindaki artis, yeni varyantlarin görülmesi ve asilamanin yavas ilerlemesi nedeniyle Kovid-19 salgininda yeni bir dalga yasanmasindan endise ediliyor.

Dünya Saglik Örgütü Tunus Direktörü Yves Soteran, 30 Haziran'da, ülkenin Kovid-19 vaka ve ölüm sayilarinda Afrika kitasi ve Arap dünyasinda en üst sirada yer aldigi açiklamasini yapmisti.

Mecliste, Nahda Hareketi dahil birçok parti salginin artisi ve saglik hizmetlerinin yetersizligi nedeniyle Mehdi'ye elestiriler yöneltmisti.

Bakanligin yayimladigi son verilere göre, 11 milyon 700 bin nüfuslu Tunus'ta Kovid-19 nedeniyle bugüne kadar 17 bin 644 kisi hayatini kaybetti, 548 bin 753 kisi enfekte oldu, 438 bin 356 kisi de iyilesti.

Kaynak: AA