Trakya'da Saglik Çalisanlarindan 'Bayramda Da Asi Olun' Çagrisi

Asilama oraninin yüksek oldugu Trakya'da bayramda da görevlerini sürdüren saglik çalisanlari, vatandaslari "asi olmaya" davet etti.

Edirne, Kirklareli ve Tekirdag'da saglik çalisanlari, Kurban Bayrami'nda da hastalara sifa olmaya devam ediyor.

Kirklareli Egitim ve Arastirma Hastanesi asilama birimindeki saglik çalisanlari kamera karsisina geçerek ''iyi bayramlar'' dileginde bulundu.

Saglik çalisanlari vatandaslari asiya davet etti.

Asilama biriminde görevli hemsire Zeynep Tabanli, gazetecilere, Kovid-19 ile mücadelelerini bayramda da sürdürdüklerini söyledi.

Salginin sona ermesi için mücadele ettiklerini belirten Tabanli, "Kirklareli Egitim ve Arastirma Hastanesi olarak asilama çalismalarimiza hiz kesmeden devam ediyoruz. Kurban Bayrami'nda da asilamamiz devam ediyor. Tüm halkimizi asi olmaya davet ediyoruz. Asilanalim, korunalim. Iyi bayramlar diliyorum." dedi.

- "Saglik çalisanlarina hepimizin yardimci olmasi gerekiyor"

Randevu alarak ikinci doz asisini olan Gönül Küllü de asi sayesinde kendisini daha güvende hissettigini dile getirdi.

Saglik çalisanlarina görevlerinde basarilar dileyen Küllü, "Çok iyi hissediyorum. Çok güzel karsiladilar, mutlu oldum. Rahat hissettim. Saglik çalisanlarina hepimizin yardimci olmasi gerekiyor. Bu zorlu süreçte canla basla çalisiyorlar. Hepsine çok tesekkür ediyorum." diye konustu.

Asi olan Görke Gürer ise asi kendisini daha huzurlu ve güvende hissettigini ifade etti.

Edirne ve Tekirdag'da da hastane ve aile sagligi merkezlerine giden vatandaslar asilarini oluyor.

Asilamanin baslamasindan bugüne kadar Edirne'de 466 bin 713, Kirklareli'nde 394 bin 970, Tekirdag'da 963 bin 519 olmak üzere Trakya'da 1 milyon 825 bin 202 doz asi yapildi.

Kaynak: AA