Terörden Temizlenen Sen Yaylada Bayram Sevinci

MUS – PKK terör örgütünden temizlenen Mus’un Sen yayla bölgesinde, Kurban Bayrami sevinçle kutlaniyor.

Terörden Temizlenen Sen Yaylada Bayram Sevinci
Huzur ve güvenin saglandigi 2 bin rakimli Sen yayla bölgesinde Kurban Bayrami sevinci yasaniyor. Ilkbahar mevsimiyle birlikte bölgeye gelen besiciler, yilin büyük bir bölümünü burada kurduklari çadirlarda geçiriyor. Arefe günü bayram için hazirlik yapan çiftçiler, geleneksel kutlamalarini çadirlarda yapiyor. Günün ilk isigiyla birlikte bayram namazi kilan vatandaslar, daha sonra bayramlasarak, hazirlanan yöresel sofrada hep birlikte yemek yiyor.

Kurban Bayrami’ni Sen yayla bölgesinde geçirdiklerini ifade eden Zabit Eker isimli vatandas, yaylacilarin yilin 5-6 ayini burada hayvan otlatarak geçirdigini ifade ederek, “Bizde bugün Mus’tan gelerek, gelenek ve göreneklerimize uygun olarak onlarin bayramlarini tebrik ettik. Uzun bir zaman sonra bir arada olmanin huzurunu yasadik. Böyle huzurlu ve güzel bayramlar diliyoruz” dedi.



“Uzun bir aradan sonra buraya geldik”

Sen yayla denilince, senliklerin akla geldigini anlatan Eker, “Maalesef bu bölgede çok acilar, çok olaylar yasanmis. Uzun bir aradan sonra buraya geldik. Pandeminin hafiflemesiyle beraber bu insanlarimizla birlikte olduk. Gayet güzel bir bayram geçirdik. Bizi agirlayan dostlarimiza tesekkür ediyoruz. Böyle bir yerde ve çadirda bayram namazini kilip, burada kahvalti yapmak çok ayri bir duygu ve güzelliktir. Biz bugün bu güzelligi yasadik. Gerçekten çok degisik bir ortamda bu bayrami kutladik. Bütün bayramlarin böyle güzel, huzurlu ve neseli geçmesini diliyorum” ifadelerini kullandi.

Bayramdan bir gün önce hazirliklara basladiklarini ifade eden yaylacilardan Rüzgar Çelik ise “Babam ve amcalarim her sene bu gelenegi sürdürüyorlar. Bizlere de bunu miras birakmayi hedefliyorlar. Insallah bizde o mirasi layikiyla tasiriz. Buraya Diyarbakir’dan, Istanbul’dan, Batman’dan, Mus’tan, çevre il ve ilçelerden gelen es, dost ve akrabalarimizla burada toplanip bayramlasiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA