Kurban Bayrami'nda Kerebiçe Yogun Ilgi

İçel yöresine ait olan ancak gastronomi sehri Gaziantep’te farkli bir tarzla üretilen kerebiç tatlisi, yasaksiz geçen Kurban Bayrami nedeniyle yogun ilgi görmeye basladi.

Kurban Bayrami'nda Kerebiçe Yogun Ilgi
İçel yöresine özgü bir tatli çesidi olan ve Gaziantep’te farkli bir usul ile üretilen kerebiç tatlisi, Covid-19 pandemisi nedeniyle 2 yil sonra ilk defa yasaksiz geçirilebilecek olan Kurban Bayrami’nda yogun ilgi görmeye basladi.

Diger tatli çesitlerinin aksine daha hafif ve seker oranin az oldugu kerebiç tatlisi, içerisindeki fistik sayesinde de farkli bir tat sunuyor. Bayram dönemlerinde kerebiç üretimlerinin 2 kat arttigini belirten Mehmet Özbahar, Kurban Bayrami dönemi boyunca yaklasik 2 ton kerebiç satisi yaptiklarini dile getirdi.

“Bayram nedeniyle yaklasik 2 ton kerebiç satisimiz oluyor”

12 yildir kuru pasta ustasi olarak çalisan Mehmet Özbahar, kerebiç satislarinin Kurban Bayrami nedeniyle arttigini ve Kurban Bayrami sonlanana kadar yaklasik 2 ton kerebiç satisi gerçeklestirdiklerini ifade ederek, “Kerebiç, damak tadinin çok farkli oldugu bir lezzet. Genellikle içinde fistik ve ceviz oluyor. Bizde fistikli ve cevizli olarak satisa sundugumuz bir tatli. Farkli bir tadi var. Insanlarinda bu ürüne karsi ilgisi çok yüksek. Bizde suanda satislari çok iyi bir sekilde ilerliyor. Kerebiç tatlisini tüketen insanlar, baskalarina öneriyorlar. Kilogram fiyati da yüksek degil. Kerebiç ayni zamanda bayramda insanlarimizin daha çok talep ettigi bir ürün. Yapiminda hamurun iç kismi oyup içerisine fistik ya da ceviz katiyoruz. Un, seker ve fistik ya da ceviz içerisinde kesinlikle herhangi bir katki maddesi yoktur. Kerebiç satisi normal zamanlarda da yüksek rakamlarda ama bayram nedeniyle biraz daha artiyor hatta 2 katina çikiyor. Ramazan ve Kurban Bayraminda satislarimiz normal zamanlara göre daha fazla oluyor. Bayram nedeniyle yaklasik 2 ton gibi satislarimiz oluyor. Yurt içi ve yurt disi siparislerimiz de çok fazla oluyor” diye konustu.

Kaynak: İHA