Kirgizistan'da Kurban Bayrami Camilerde Kutlandi

Kirgizistan’in baskenti Biskek’te her sene Eski Meydanda kilinan Kurban Bayram namazi yeni tip korona virüs (Covid-19) salgini nedeniyle bu yil camilerde kilindi.

Kirgizistan’in baskent Biskek’te bu yil bayram namazi geçen yilin aksine camilerde kilindi. Biskek’te yasayan binlerce Müslüman bayram namazini kilmak için Imam Serahsi Merkez Camii’ye akin etti. Caminin içinde vatandaslarin yüz maskesi taktiklari, sosyal mesafeyi koruduklari görüldü.

Camiye sigmayanlar ise avlusunda saf tuttu.

Türkiye’nin Biskek Büyükelçisi Ahmet Sadik Dogan, Biskek Din Hizmetleri Müsaviri Mürsel Öztürk ve diger Türk diplomatlar da namazi Imam Serahsi Camii’de kildi. Namaz öncesi Kirgizistan Bakanlar Kurulu Baskani Ulukbek Maripov ve Büyükelçi Dogan konusma yapti. Büyükelçi Dogan, Kirgizca yaptigi konusmada, Kirgizistan halkinin Kurban Bayrami’ni tebrik etti.

Büyükelçi Dogan ve Türk diplomatlar ise Biskek yakinlarindaki Krasnaya Reçka köyüne giderek kurban kesti. Büyükelçi Dogan, Kirgizistan halkinin ve tüm müslümanlarin Kurban Bayrami’ni tebrik ederek, burada bayrami kutlamaktan sevinç duydugunu dile getirdi.
Kaynak: İHA