Kars Ve Ardahan'da Kurban Bayrami Namazi Kilindi

Kars ve Ardahan'da vatandaslar Kurban Bayrami namazini, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uyarak kildi.

Kars'ta vatandaslar Kurban Bayrami namazini kilmak için basta tarihi Kars Kalesi eteklerinde bulunan Evliya Camisi olmak üzere kentteki camileri doldurdu. Vatandaslar Kovid-19 nedeniyle sosyal mesafe kuralina uyarak namaz kildi, ardindan da bayramlasti.

Vali ve Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, bayram nedeniyle Kovid-19'un unutulmamasi gerektigini ve ona göre kurallara uyarak hareket edilmesi gerektigini söyledi.

Kars'ta aldiklari tedbirlerle vatandaslarin huzurlu bir bayram geçirmesini saglamaya çalistiklarini anlatan Öksüz, "Kurban Bayraminin tüm Islam alemine hayirlar getirmesini diliyorum. Bütün bayramlar birlik beraberlik, hosgörü, sevgi, açisindan önemli günlerdir. Insallah bugün, bütün bayramlar gibi sevgi hosgörü birlik beraberlik vesile olur. Bir hatirlatmada yapmak istiyorum, henüz salgin hastaliktan çikmis degiliz. Karsli vatandaslarimizdan sunu rica diyorum. Tabi ki bayram ziyareti yapacaklar fakat kisa sekilde yaparlarsa ve maske ve mesafe kurallarina uyarlarsa bayrami daha huzurlu daha mutlu geçirirler." dedi.

- Ardahan

Ardahan'da da Kurban Bayrami nedeniyle Serhat Ulu Cami'sine gelenler, bayram namazini sosyal mesafe kuralina uyarak kildi.

Vali Hüseyin Öner, 25. Hudut Tugay Komutani Tuggeneral Berat Acar da vatandaslarla birlikte bayram namazini kildi.

Vali Öner, cami çikisinda bazi vatandaslarla bir süre sohbet etti, bayramlarini tebrik etti.

Kaynak: AA