Izmir'de Meydanlarda Kurulan Asilama Noktalarinda Vatandaslar Hem Asilarini Oluyor Hem Bayramlasiyor

Hastanelerdeki asi polikliniklerinin yaninda 35 mobil ekip, ilçe meydanlarinda, islek caddelerde hizmet veriyor Asilama yapan Doktor Nilüfer Tutus: 'Ailemizle bayramlasamadik. Firsatimiz olmadi henüz. Yarin insallah' Ikamet izni bulunan ve asisini olan Iranli Armita Nekouri: 'Türkiye'de asilanma çok iyi. Çok iyi organize olmuslar. Türkiye'ye çok tesekkür ederim'

Asilanmanin hizli ilerledigi kentlerden Izmir'de meydanlarda kurulan asilama noktalarinda vatandaslar, hem bayramlasma hem asilarini olma imkani buluyor.

Saglik Bakani Fahrettin Koca tarafindan paylasilan haritada en az bir doz asisini olmus nüfus orani yüzde 72,1'e ulasan Izmir'de en kisa sürede mavi kategoriye geçis hedefiyle asi kampanyasina hiz verildi.

Bayram tatili sürecinde hastanelerdeki asi polikliniklerinde 400 personel görev yaparken 35 mobil ekipteki 105 personel de ilçelerdeki meydanlar, islek caddeler, vapur iskeleleri, tren ve metro istasyonlari önüne asilama noktasi kurdu.

Kentin merkezi konumundaki Konak Meydaninda vapur iskelesi önünde kurulan mobil ekip de bayramin birinci gününü oldukça yogun geçiriyor.

Insan sirkülasyonunun yogun oldugu noktada görev yapan saglik çalisanlari, yoldan geçen vatandaslarin bayramini kutlayarak asi olup olmadiklarini soruyor. Tereddüt edenleri ikna eden saglik çalisanlari, hem vatandaslarla bayramlasmanin hem de asiyla onlari güven çemberine almanin mutlulugunu yasiyor.

- "Ailemizde bayramlasmadan asi yapmaya geldik"

Konak Ilçe Saglik Müdürlügünde görevli Doktor Nilüfer Tutus, AA muhabirine, uzun zamandir mobil ekiplerle sahada görev yaptiklarini söyledi.

Konak ilçesinde önceki günlerde Alsancak Gar, metro istasyonlari ve pazar yerlerinde uygulamalarinin oldugunu, dün vapur iskelesi önüne kurduklari noktayla uygulamaya devam ettiklerini ifade eden Tutus, "Sabah erkenden geldik. Ailemizle de bayramlasamadik. Firsatimiz olmadi henüz. Yarin insallah." diye konustu.

Vatandaslarin bayram sabahi kendilerini görünce sasirdigini belirten Tutus, "Asiyi soguk zincire uygun tutup tutmadigimizi, yan etkilerini merak ediyorlar. Tereddütleri oluyor ama konusunca ikna ediyoruz." dedi.

Insanlarin yürürken karsilarinda doktor görünce asi olmaya ikna oldugunu anlatan Tutus, bu bayramin salginla geçen son bayram olmasi temennisinde bulundu.

Tutus, sunlari kaydetti:

"Bir sonraki bayrama korona olmadan ulasmayi diliyorum. Asilarini herkesin bir an önce olmasini bekliyoruz. Çünkü bu asi ne kadar kisa sürede yapilirsa etkinligi o kadar fazla olacak. Uzun zamana yayilirsa etkisi de azalmis olacak."

- Türkiye'de asilanma çok daha iyi

Saglik çalisaninin davetiyle asi olmaya karar veren Ali Dönmez, ikinci dozunu oldugunu dile getirdi.

Daha önce aldigi randevusunu iptal ettirdigini belirten Dönmez, "Nasil olsa her yerde asi olabiliyorum. Ben de saglik çalisaniyla konustum ve burada asi olmaya karar verdim. Herkese tavsiye ederim. Hem kendinizi hem de ailenizi korursunuz." dedi.

Asi olan bir diger vatandas Serkan Karabulut ise ilk dozunu oldugunu aktardi.

Daha önce is yogunlugu nedeniyle asi olmaya firsat bulamadigini söyleyen Karabulut, "Su maskelerden kurtulmamiz gerekiyor artik. Herkesin asi olmasini tavsiye ediyorum." diye konustu.

Türkiye'de ikamet izni bulunan Iran vatandasi Armita Nekouri ise 1 yildir Türkiye'de kaldigini, ülkesinde asi olma imkaninin yeterli olmadigini ifade ederek, "Türkiye'de ise çok iyi. Burada çok iyi organize olmuslar. Türkiye'ye çok tesekkür ederim." dedi.

Saglik Bakanligi'nin internet sitesinde yer alan Türkiye Asi Tablosu verilerine göre 20 Temmuz itibariyla Izmir'de 4 milyon 295 bin 89 doz asi uygulandi. Kentte 2 milyon 510 bin 932 kisiye 1. doz, 1 milyon 478 bin 965 kisiye 2 doz asilari yapildi.

Kaynak: AA