Içisleri Bakani Soylu, Zeytin Dali Bölgesinde Görev Yapan Güvenlik Güçleriyle Bayramlasti Açiklamasi

'Su nesli, bu arkadaslarimizi gelecek nesildeki tarih bir baska yazacak. Diyecekler ki bu kahramanlar bitirdi bu terör meselesini. Bu defteri, onlar kapatti' 'Sorumlulugunuz, sadece kendine ait bir sorumluluk degildir. Sorumluluk, ayni zamanda kendi milletimizin oldugu kadar etrafimizda olan cografyaya sorumluluktur' 'Biz dünyada sinavda oldugumuzu biliyoruz. Ayni zamanda gücün imtihanindayiz. Insanligin imtihanindayiz. Burada olmaktan çok mutluyuz. Eger sinirin bu tarafinda olan zulme sessiz kalsaydik, sizinle beraber olamasaydik bu sinavi kaybederdik'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Zeytin Dali Harekati bölgesinde bulunan Afrin ve Azez'de güvenlik güçleriyle bayramlasti.

Bakan Soylu, beraberindeki Bakan Yardimcisi Mehmet Ersoy, Jandarma Genel Komutani Orgeneral Arif Çetin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas, Kilis Valisi Recep Soytürk, Hatay Valisi Rahmi Dogan ve diger yetkililerle Zeytin Dali Harekati bölgesinde bulunan Afrin'e geçti.

Burada ilk olarak Afrin Insani Yardim merkezini ziyaret eden Soylu ve beraberindekiler, daha sonra Sifa Hastanesine geçerek görev yapan doktorlarla sohbet etti.

Ardindan Afrin Emniyet Müdürlügü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi Hizmet Binasini ziyaret eden Soylu, burada görev yapan güvenlik güçleriyle bayramlasti, yeni yapilan misafirhanede incelemelerde bulundu.

Son olarak Afrin Sehit Emniyet Müdürü Murat Ertekin Polis Özel Harekat Karargahina geçen Soylu, burada vekalet verdigi kurbani kestirdi, polislerin Kurban Bayrami'ni kutladi.

Burada polislere hitaben konusan Soylu, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in selamini getirdigini söyledi.

Gittikleri hiçbir yere zulüm götürmediklerini, Müslümanlikla yogrulduklarini ifade eden Soylu, "Gittigimiz hiçbir yeri tarumar etmedik. Hiçbir dine ve inanca zulüm yapmadik. Çünkü Allah'in emri var. Insan yaratilmislarin en sereflisidir." dedi.

Kötülügün hiç bir sartta kalici olmadigini anlatan Soylu, söyle devam etti:

"Hepimiz Karabag'i biliyoruz, orda da kötülük hakim olmadi. Bir taraftar bütün dünyanin gözü önünde Balkanlarin merkezinde Srebrenitsa'daki katliamlari biliyoruz. Batinin alninin çatinin orasi bir kara leke olarak yazildi. Libya'yi, Filistin'i biliyoruz. Anlasiliyor ki bizler hakkin tarafindayiz, onlar batilin tarafinda. Bizler iyiligin, onlar kötülügün tarafinda."

Amaçlarinin hiç bir zaman menfaat olmadigini vurgulayan Soylu, sunlari kaydetti:

"Su nesli, bu arkadaslarimizi gelecek nesildeki tarih bir baska yazacak. Diyecekler ki bu kahramanlar bitirdi bu terör meselesini. Bu defteri, onlar kapatti. Yüzyillar boyunca Allah nasip edecek, arkanizdan dualar okunacak. Sorumlulugunuz, sadece kendine ait bir sorumluluk degildir. Sorumluluk, ayni zamanda kendi milletimizin oldugu kadar etrafimizda olan cografyaya sorumluluktur. Bati, bütün derdini doguya yikmaktadir. Bu, büyük bir oyundur. Bizi ugrastirip bizi birbirimize düsürüp kendileri hayatlarina huzur içinde devam etmek istiyorlar. Mis gibi yapiyorlar. Üzülmüs gibi, ilgileniyormus gibi yapiyorlar. Bunu hepimiz biliyoruz. Ama hiç dertlerinde degil."

- Soylu duygusallasti

"Allah sizden razi olsun. Allah hepinize uzun ömürler versin. Ak saçli olasiniz. Ak sakalli olasiniz. Torunlarinizi oksayasiniz. Onlara kahramanlik türkülerinizi anlatasiniz. Duamiz sizin için budur" derken gözyaslarini tutamayan Soylu, söyle devam etti:

"Inaniyorum ki her birinizin bu millet, ülke ve insanlik, gelenegimiz ve kültürümüz adina yapacak çok seyiniz olacak. Çok emanet birakacaksiniz. Biz böyle bir milletiz ve böyle olmaya devam edecegiz. Millet olmak kolay bir is degildir. Ay-yildizli tabutlari tasimakla millet olunur. Beraber cuma namazinda siki siki saf tutarak millet olunur. Çocugun basini oksayarak millet olunur."

- Azez temaslari

Konusmanin ardindan polislerle hatira fotografi çektiren Soylu, Afrin çarsisinda esnafla bayramlasti, çocuklara çesitli hediyeler verdi.

Buradaki programinin ardindan Azez'e geçen Soylu ve beraberindekiler Azez Emniyet Müdürlügünü ziyaret etti.

Yerel polis ve müsterek görev gücü tarafindan karsilanan Soylu, burada görev yapan kolluk kuvvetlerinin Kurban Bayram'ini kutladi, onlarla sohbet etti.

Burada yerel kolluk kuvvetlerine hitaben konusan Soylu, Suriye'de yasanan insanlik dramina sessiz kalmadiklarini ifade etti.

Allah'in kendilerine bir emri oldugunu aktaran Soylu, sunlari dile getirdi:

"Biz Müslüman'iz. Allah'in bize emri var. Komsuluk hukuku vardir. Biz yillarca birlikte yasadik. Biz dünyada sinavda oldugumuzu biliyoruz. Ayni zamanda gücün imtihanindayiz. Insanligin imtihanindayiz. Burada olmaktan çok mutluyuz. Eger sinirin bu tarafinda olan zulme sessiz kalsaydik, sizinle beraber olamasaydik bu sinavi kaybederdik. Çünkü bu dünya geçici, bunu biliyoruz, esas olan ahirdir. Biz Kurban Bayrami için geldik. Sizin, ailenizin ve sizin nezdinde Azezlilerin bayramini kutlamak için geldik. Eger sirtimizi dönseydik, Allah'in sinavindan kalmis olurduk. Biz Recep Tayyip Erdogan'a tesekkür ediyoruz. Bize dogru yol çizdigi için. Bati dünyasi, bu meselelere sessiz kalirken biz onlarin kayigina binmedik. Kardeslerimize sirtimi çevirmedik. Bu zulme sessiz kalmadik. Çocuklara, kadinlara, yaslilara yapilanlara sessiz kalmadik."

Soylu ve beraberindekiler daha sonra Türkiye'ye geçis yapti.

Kaynak: AA