Diyarbakir Anneleri Kurban Bayrami'nda Da Evlatlarinin Yolunu Gözlüyor

Ayten Elhaman: 'Bayramimiz buruk geçiyor. Bize bayram yok. 8 bayramdir bayram kutlamiyorum' Sevgi Çagmar: 'Ne zaman oglum gelirse o zaman bayramimiz olur'

PKK'li teröristlerin daga kaçirdigi çocuklarina kavusmak için HDP Il Baskanligi binasi önünde oturma eylemi yapan Diyarbakir anneleri Kurban Bayrami'ni evlat nöbetinde, buruk geçiriyor.

Çocuklarinin daga kaçirilmasindan HDP'yi sorumlu tutan ailelerin 3 Eylül 2019'da baslattigi oturma eylemi 687'nci gününde devam ediyor.

Diyarbakir Il Emniyet Müdürü Hüseyin Askin, ellerinde çocuklarinin fotografiyla bekleyisini sürdüren aileleri ziyaret etti, onlarla görüstü, bayramlarini kutladi.

Aileler ziyaretten duyduklari memnuniyeti dile getirerek Emniyet Müdürü Askin'a tesekkür etti.

- "Ne zaman oglum gelirse o zaman bayramimiz olur"

Ayten Elhaman, oglu Bayram'dan 4 yildir haber alamadigini söyledi.

Elhaman, çocugunu çok özledigini belirterek, "8 bayram oglum yok. Burada bekliyorum. Ne haklari vardi, cigerimi söküp benden aldilar? HDP ve PKK'dan istiyorum versinler evladimi. Mücadeleye devam edecegiz. Evladimi almadan buradan gitmeyecegim." dedi.

"Bayramimiz buruk geçiyor. Bize bayram yok. 8 bayramdir bayram kutlamiyorum." diyen Elhaman, ogluna kavusmak istedigini ifade etti.

Oglu Yavuz için eylemi sürdüren anne Sevgi Çagmar ise 14 bayramdir çocugunu görmedigini belirtti.

Oglunu çok özledigini dile getiren Çagmar, "Oglumu istiyorum. Bu bayram da buruk geçti. Zaten bayram kutlamiyorum. Ne zaman oglum gelirse o zaman bayramimiz olur. Hep aglamakla bayramimiz geçiyor." diye konustu.

Kaynak: AA