Cumhurbaskani Yardimcisi Oktay'dan Avrupa Birligi Adalet Divani'nin Aldigi Karara Tepki

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay,” Avrupa Birligi Adalet Divani’nin aldigi bir karar var. Ne yazik ki tam bayram öncesine denk gelen bir karar. Adaletsizligin tam bir örnegi. Din ve vicdan özgürlügü adina neredeyse Müslümanlari fiilen ayiran; okula gidecek ve isyerine gidecek çocuklarimizi özellikle kadinlara karsi bir taraftan kadina siddetle, ayrimcilikla veya cinsiyet boyutundaki birçok sey ile mücadele ettigini ifade eden Avrupa Birligi’nin bugün konu Müslümanlar oldugu zaman, Müslüman kadin oldugu zaman yasananlar siddetin ta kendisidir bu, ayrimciligin ta kendisidir bu. Din ve Vicdan hürriyetini yok eden bu karari siddetli bir sekilde kinadigimi ifade etmek istiyorum" dedi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay, ve Milli Egitim Bakani Ziya Selçuk, bayram namazini Millet Camii’nde kildi. Namaz sonrasi açiklamalarda bulunan Cumhurbaskani Yardimcisi Fuat Oktay,” Maske, mesafe ve temizlik kurallarina insallah milletimiz riayet edecektir. Ben bu vesile ile buradan cumhurbaskanimizi ve tüm heyetimizi dün kucaktan selamlayan Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti’ndeki (KKTC) vatandaslarimiz basta olmak üzere tüm Müslüman ülkelerin ve dünyadaki tüm Müslümanlarin da bir kez daha bayramini tebrik etmek istiyorum. Güzel bir bayram sabahi biz de güzel basladik. Tüm Islam Aleminin mübarek bayramini tebrik ediyorum. Insallah maskelerle ve kisitlamalarla olan son bayramimiz olur . Bundan sonraki bayramda Müslümanlarin hac farizasini da yerine getirdigi bir bayram olur. Geçen yila göre bu yil çok daha iyiyiz. Bayrama çok daha kontrollü bir sekilde girdik. Kismet olursa tünelin sonunu gördük gibi" dedi.

Asilama ile birlikte virüsün kontrol altina alinacagini söyleyen Oktay," Kontrolü elden birakmamaya, maske, mesafe , hijyen kurallarina milletimiz insallah riayet edecektir. Bugün 20 Temmuz KKTC’de Baris ve Özgürlük Bayrami 74 harekatinin yil dönümü insallah böyle bir seyi bir daha yasamak nasip olmaz" diye konustu.

Rize’de sel felaketi sonrasi arama faaliyetlerinin devam ettigini ifade eden Oktay," Rize’de sel felaketi oldu. Kayiplarimiz oldu. Allah rahmet eglesin. Ve suanda yine 2 kaybimizi hala arama faaliyetlerimizi bütün gücüyle devam ediyor. Ben buradan hayatini kaybedenlerin yakinlarina ve milletimize geçmis olsun ve bassagligi dileklerimi iletiyorum. Tüm gücümüzle de arama kurtarma faaliyetlerine devam ediyoruz. Yine bugün görevde olan hem yurt için de hem yurtdisindaki tüm emniyet güçlerimiz basta olmak üzere sinir hatti boyunca, yurt içinde, yurt disinda terörle mücadelede görevlerini yerine getiren tüm güvenlik güçlerimizin de bayramlarini tebrik ediyorum. Saglik çalisanlarimiz da çalismalarina devam ediyorlar. Emniyet güçlerimiz çalismalarina devam ediyorlar. Itfaiyemiz is basinda. Bugün fiilen çalisan yine tüm çalisanlarimiza da buradan milletimiz adina bir kez daha sükranlarimizi dile getirmek istiyorum’ ifadelerini kullandi.

Avrupa Birligi Adalet Divaninin din ve vicdan hürriyetini hedef alan kararina iliskin konusan Oktay," Avrupa Birligi Adalet Divani’nin aldigi bir karar var. Ne yazik ki tam bayram öncesine denk gelen bir karar. Adaletsizligin tam bir örnegi. Din ve vicdan özgürlügü adina neredeyse Müslümanlari fiilen ayiran; okula gidecek ve isyerine gidecek çocuklarimizi özellikle kadinlara karsi bir taraftan kadina siddetle, ayrimcilikla veya cinsiyet boyutundaki birçok sey ile mücadele ettigini ifade eden Avrupa Birligi’nin bugün konu Müslümanlar oldugu zaman, Müslüman kadin oldugu zaman siddetin ta kendisidir bu, ayrimciligin ta kendisidir bu. Ben bu vesile ile buradan din ve vicdan hürriyetini yok eden böyle ikircikli bir karari da siddetle kinadigimi ifade etmek istiyorum’ açiklamasinda bulundu.
Kaynak: İHA