Çesme Plajlarindaki Bayram Yogunlugu Havadan Görüntülendi

Kurban Bayrami’nin ilk gününde vatandaslar Çesme plajlarina akin etti. Çesme sahillerindeki yogunluk havadan görüntülendi.

Çesme Plajlarindaki Bayram Yogunlugu Havadan Görüntülendi
Kurban Bayrami sebebiyle ilan edilen 9 günlük tatili degerlendirmek isteyen vatandaslar tatil beldelerine akin etti. Tatilini ilk günlerinden itibaren baslayan hareketlilik, Kurban Bayrami’nin ilk gününde de artarak devam etti. Türkiye’nin en ünlü tatil beldelerinden Çesme’de de tatil yogunlugu yasaniyor. Birçok otelde doluluk oranlarinin yüzde yüze ulastigi ilçede dünyaca ünlü Ilica Plaji da vatandaslarin yogunluk olusturdugu plajlarin basinda geliyor. Hissedilen sicakligin 40 dereceyi buldugu Çesme’de vatandaslar serinlemek için denize girerken, bazi vatandaslar da plajda güneslenmeyi tercih etti. Yerlesik nüfusun 40 bin oldugu ilçede, yasanan bayram yogunlugu nedeniyle nüfus 1 milyonu buldu. Plajlarda yasanan yogunluk havadan görüntülendi.

Tatilciler memnun

Çesme’ye tatile gelen Samet Bilgin, pandemi nedeniyle uzun bir kapanma dönemi geçirildigini belirterek, “Yapilan çalismalar biraz rahatlik ve gevseme dönemi oldu. Su anda sahiller dolmus durumda. Biz de Kocaeli’den buraya geldik. Çesme’ye ilk defa geldik ve çok begendik. Denizi ve kumsali gayet güzel. Insanlari da gayet güzel ve nezih. Bir daha gelmeyi düsünüyoruz” ifadelerini kullandi.

Çesme’ye gelen bir diger tatilci Cevdet Simsek ise, 1 buçuk senedir evinde kapandigini vurgulayarak, “Kendi adima ilk kez bugün tatile çiktim. O kadar bunaldik ki artik hastaligi ve tehlikeyi unuttuk. Geçen senelere göre burasi daha sakin. Geçen yillar daha kalabalikti. Bu kalabalik da normaldir diye düsünüyorum” dedi
Kaynak: İHA