Berlin'de Müslümanlar Kurban Bayrami Namazi Için Camilere Akin Etti

Almanya’nin baskenti Berlin’de Müslümanlar Kurban Bayrami namazi için camilere akin etti.

Berlin'de Müslümanlar Kurban Bayrami Namazi Için Camilere Akin Etti
Almanya’nin baskenti Berlin’de faaliyet gösteren yaklasik 80 cami, sabahin erken saatlerinden itibaren kapilarini kurban bayrami namazi için açti. Sehrin merkezinde yer alan en eski camilerden Mevlana Camisi de Müslümanlarin bayram namazi için en fazla tercih ettigi camilerden biri oldu. Halen devam etmekte olan Covid-19 pandemi kurallari geregi, namazda maske ve mesafe kuralina uyuldu. Namaza gelenler isim ve adreslerini yazarak kayit olurken, cami karti olanlar kayit islemlerini dijital olarak yaptirdi. Namaz kilmak için camiye gelen herkes seccadesini beraberinde getirdi.

Bayram namazindan önce imam Hüseyin Tekkanat, cemaati maske ve sosyal mesafe kuralina uymalari konusunda tekrar uyardi. Berlinli Türklerin büyük çogunlugunun tatil için anavatanda olmasinin etkisiyle kurban bayrami namazi bu kez tek seferde olarak kilindi. Iki ay önceki Ramazan Bayrami namazi sosyal mesafe kurali nedeniyle üç kez kilinmisti. Müslümanlar, pandemi nedeniyle namazin ardindan sosyal mesafeyi koruyarak bayramlasti.

Namazdan sonra açiklama yapan Mevlana Camii imami Hüseyin Tekkanat, bir an önce pandemi öncesinde oldugu gibi sosyal sartlarin gerçeklestigi, birlik beraberlik ruhunun yasatildigi bayramlara tekrar erismeyi dilediklerini söyledi.

Kurban bayrami namazini yine pandemi kurallarina uyarak kildiklarini dile getiren Tekkanat, “Ister istemez sosyal mesafe ve hijyenik kurallara uyarak yerine getirdik. Geçen sene de böyleydi, bu yil da böyle oldu bayram namazlarimiz. Buna da sükürler olsun. Ama gönlümüz eskiden oldugu gibi omuz omuza, daha bir birlik beraberlik içerisinde, namazdan sonra tokalasarak, kucaklasarak bayramlasmayi istiyor. Rabbim Insallah onlara da kavusmayi nasip eylesin diye dua ediyoruz” dedi.

Kurban bayrami namazi Almanya genelinde 900’ü diyanet islerine bagli yaklasik 2 bin 800 camide eda edildi.
Kaynak: İHA