Bayram Namazi Sonrasi Vatandaslar Covid-19 Asisi Oldu

Kirikkale’de vatandaslar, Kurban Bayrami namazi sonrasi camii avlusunda açilan stantta korona virüs asisi oldu.

Bayram Namazi Sonrasi Vatandaslar Covid-19 Asisi Oldu
Kirikkale’de vatandaslar, Kurban Bayrami namazi için camilere akin etti. Nur Camisi’ne gelen vatandaslar, korona virüs tedbirleri kapsaminda sosyal mesafe ve hijyen kurallarina uyarak cami içinde ve avluda saf tutup, bayram namazini kildi. Kilinan namazin ardindan tesrik tekbirleri esliginde dua edildi. Il Müftüsü Hasan Hayri Yasar, verdigi vaazda asinin öneminden bahsederek, herkesin asi olmasini gerektigini söyledi.



Il Saglik Müdürlügü tarafindan Nur Camii avlusunda asi standi açildi. Bayram namazindan çikan vatandaslara Covid-19 asisi uygulandi. Saglik görevlilerince, asi olan vatandaslara yan etkilerle ilgili bilgilendirme yapildi.

Ilk asini olan Mehmet Fatih Ballioglu (18), “Herkes asi oluyor diye biz de asi olduk. Devletimiz asi olmamizi istiyor. Imam da deyince dedik bizde olalim. Gidelim bir asimizi olalim dedik yetkililere. Elbet asi vurulmasi lazim insanin. Zaten imaminda dedigi gibi son zamanlar da asi vurulmayanlarin yüzde 97’si ölenlerden” dedi.

BionTech asisi oldugunu ifade eden Ahmet Ugurer (21), “Bugün Nur Camisi’nde asimizi olduk. BionTech asisini uygulattik. Asi olmak isteyenler bir an önce asilarini vurunsun. Malum ülkemiz sikintida. O yüzden bir an önce olsun diyorum. Koronayi da atlatalim diyorum” ifadesini kullandi.

Hastaliktan kurtulmak için bir an önce asi olunmasi gerektigini belirten Mustafa Tonga, “Devlete millete güvendigimizden faydasi oldugu için ikinciyi 4 ay önce olduyduk. Burada da yapildigini duyduk memnun olduk. Allah razi olsun. Asiyi hepimiz olmamiz lazim hem de kosarak gelmemiz lazim. Hastaliktan kurtulmamiz için bir an önce devletin önerdigi asilari biran önce olmamiz lazim. Bundan korkacak çekinecek bir sey yok” diye konustu.

Ahmet Aktas ise bayram namazinin ardindan ikinci doz asisi oldugunu dile getirerek, asinin bir tedbir oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA