Asilamalardan Sonra Yüksekova'da Bayram Yogunlugu Gözlerden Kaçmadi

HAKKARI –Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde asilanmanin hizlanmasi ve artmasiyla vatandaslarin kurban bayrami için alisveris yogunlugu gece geç saatlere kadar sürdü. 2 senedir tüm Türkiye’de oldugu gibi Yüksekova’da asilamanin hizlanmasi ve artmasiyla beraber vaka ve ölümlerin düsmesi, kisitlamalar sirayla gevsemeye basladi. Kisitlamalarin kalkmasiyla vatandaslarin bayram telasi gece geç saatlere kadar sürdü.

Asilamalardan Sonra Yüksekova'da Bayram Yogunlugu Gözlerden Kaçmadi
Yüksekova’nin en islek caddelerinden Cengiz Topel Caddesi’nde vatandaslarin alisverisler yogunlugu, eski günleri aratmadi. Cadde üzerinde bulunan is yerleri vatandaslarla dolarken, diger tarafta ise ilçenin sanat sokaginda kurulan seyyar saticilarin yüzleri güldü.

Ailesiyle alisveris yapmak için çiktiklarini belirten Adnan Çakir, ’’Pandemiden dolayi 2 senedir çikamiyorduk. Yapilan asilardan sonra vaka sayisi ile ölümlerin düsmesiyle bu bayram is yeri sahiplerinin yüzlerini güldürdü. Bizde mutlu bir sekilde ailece alisverisimizi yapiyoruz. Insallah daha güzel güzel gelecek bu salgin illeti de biter. Insallah bu asilarda tam biter herkese rahata kavusur. Bu vesileyle herkesin bayramini kutluyorum’’ dedi.

Elbise satan Ali Ertan ise, ’’Suan güzel bir alisveris var. Çünkü 2 senedir kimse bir sey alamadi bizde disarida elbise satiyoruz ve islerimizde gayet iyi gidiyor. Insallah bundan sonra daha iyi gider bu isler. Bayagi yogunluk var, her yerden vatandaslarin akini var’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA