Trabzon'da 21. Uluslararasi Karadeniz Tiyatro Festivali Basladi

Devlet Tiyatrolari tarafindan düzenlenen festivalde, biri yurt disindan 6 oyun sahnelenecek.

Trabzon'da düzenlenen "21. Uluslararasi Karadeniz Tiyatro Festivali" basladi.

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT) ev sahipliginde düzenlenen festivalin açilis töreni, Haluk Ongan Sahnesinin bahçesine kurulan açik hava sahnesinde gerçeklestirildi.

Devlet Tiyatrolari Genel Müdürü Mustafa Kurt, burada yaptigi konusmada, TDT'nin yillardir çok güçlü bir sekilde nitelikli repertuvariyla sanatseverlerin karsisina çiktigini söyledi.

Kurt, TDT'nin sadece festival döneminde degil sezonun her döneminde farkli oyunlari sanatseverlerle bulusturdugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"Seyircimiz bizi hiçbir zaman yalniz birakmamistir. Ne festivalde ne de yaptigimiz diger etkinliklerde. Devlet Tiyatrosu, Trabzon'umuza çok yakismistir. Trabzon'umuz da çok degerli bir bölge ve ildir. Sanatsever halkimiz bizi her daim desteklemistir. Bizde Devlet Tiyatrolari Genel Müdürlügü olarak elimizden geldigi kadariyla Trabzon'umuzun, çevre illere ve ilçelere bütün gücümüzle destek olmaya devam ediyoruz."

Uluslararasi Karadeniz Tiyatro Festivali'nin 21 yildir basariyla devam ettigini vurgulayan Kurt, "Bu festival çok kiymetli bir festival. Bu salgin sürecinde bazi yabanci ülkelerimizi davet ettik ama tedbirler nedeniyle Devlet Tiyatrosu agirlikli programlar hazirladik. Ancak gelecek yillarda yine tiyatro mevsiminde bu festivali daha güçlü sekilde yapmaya devam edecegiz." dedi.

Kurt, salgin nedeniyle sezonun artik yaz mevsimine kaydigini ifade ederek, yeniden seyirciyle bulusmanin mutlulugunu yasadiklarini sözlerine ekledi.

TDT Müdürü Elvan Saliha Karahasan ise salgin nedeniyle uygulanan kisitlamalar sonrasinda yeniden seyirciyle bulusmaktan dolayi mutlu oldugunu ifade ederek, festivale katilim saglayan herkese tesekkür etti.

Konusmalarin ardindan Karahasan, Kurt'a festivalin anisina plaket hediye etti.

Festivalin açilisi kapsaminda Ankara Devlet Tiyatrosu tarafindan sahnelenen "Bizim Yunus" oyunu tiyatro severlerin begenisine sunuldu.

21. Uluslararasi Karadeniz Tiyatro Festivali'nde Türkiye'den 5, yurt disindan ise bir olmak üzere toplam 6 oyun sahnelenecek.

Festival, 17 Temmuz'a kadar devam edecek.
Kaynak: AA