Tarlada Soganin Fiyati Sudan Ucuz

Türkiye’nin önemli sogan üretim merkezlerinden Amasya’da bu ürün tarlada sudan ucuza alici buluyor. 20 gün önce hasadina baslanan erkenci soganin kilosu 60 ile 65 kurusa satiliyor. Bu durum umutla ürün eken üreticiyi üzdü.

Tarlada Soganin Fiyati Sudan Ucuz
Yaklasik 30 yildir sogan üretimi ve yurt geneline satisini yapan Celalettin Çelik, bu yil veriminin yüksek oldugunu belirttigi soganin ragbet olmayinca maliyetinin altinda satildigini belirtti.

Yurdun dört yanina ürün satisi yapildigini anlatan Celalettin Çelik, “Soganin fiyati sudan çok ucuz. Yarim litre suyun fiyati 1 lira. Bizim soganimiz kilosu 60 ile 65 kurustan alici buluyor” dedi.



YÜZDE 150 KARLA SATIYORLAR

Yurt çapinda faaliyet gösteren marketlerin kendilerinden aldiklari sogani en az iki kat fiyata satmalarina tepki gösteren Çelik, “Bizim zarar ettigimiz ürünü yüzde 150 karla satiyorlar. Buna isyan ediyorum. Yetkililer tarafindan arastirilmasini istiyorum” diye konustu.

Sanliurfa’dan ailesiyle birlikte Amasya’ya gelen mevsimlik tarim isçisi Hasan Elmasten sogan üreticisinin durumunun kendilerini de etkiledigini anlatarak, "Çiftçiler emeginin karsiligini alamiyorlar. Soganin fiyati çok düstü. Çiftçi kazanacak ki biz de kazanalim” seklinde konustu.

Sabahtan aksama kadar sicakta çalisip günde 90 lira para kazandiklarina deginen evli ve 6 çocuk babasi Elmasten, “Avrupa’da insanlar günlük 8 saat çalisiyor. Bizim kazancimizin belki 10 katini kazaniyorlar” ifadelerini kullandi.

(Murat Çelik /IHA)
Kaynak: İHA