Suriye'de Alikonan Bazi Kisiler Karsilikli Ve Es Zamanli Serbest Birakildi

Disisleri Bakanligi, Astana süreci kapsaminda, Suriye'de askeri muhalif gruplar ve Bessar Esed rejiminin alikoydugu bazi kisilerin karsilikli ve es zamanli serbest birakildigini duyurdu.

Bakanliktan yapilan yazili açiklamada, Astana süreci kapsaminda Türkiye, Rusya Federasyonu ve Iran'in yani sira Birlesmis Milletlerin (BM) katilimiyla kurulan "Zorla Alikonan/Kaçirilan Kisilerin Serbest Birakilmasi, Cenazelerin Takasi ve Kayip Sahislarin Akibetinin Tespitine Iliskin Çalisma Grubu" bünyesinde hazirlanan besinci proje çerçevesinde, alikonan bazi kisilerin serbest birakildigi belirtildi.

Açiklamada, su ifadelere yer verildi:

"Suriye'de muhalif gruplar ve rejim tarafindan gözaltinda tutulan bazi kisiler, 2 Temmuz 2021 tarihinde muhaliflerin kontrolündeki El Bab'in güneyindeki Ebu Zindeyn mintikasinda karsilikli ve es zamanli olarak serbest birakilmistir. Çalisma Grubu, faaliyetlerini önümüzdeki dönemde de sürdürecektir."

- Degisim islemi

Bessar Esed rejimi ve askeri muhalifler, alikoyduklari 5'er kisiyi Halep ilinin Bab ilçesinin güneyinde, cephe hattindaki Ebu Zindeyn bölgesinde karsilikli ve es zamanli saliverdi.

Saliverme islemi, Türkiye'nin insani diplomasi faaliyeti çerçevesinde attigi adimlar neticesinde, BM ve Uluslararasi Kizilhaç Örgütü temsilcilerinin kontrolünde uluslararasi kurallara göre gerçeklesti.

Kaynak: AA