Sehit Necmettin Yilmaz'in Ögrencileri, Karne Gününde Ögretmenlerini Andi

Sanliurfa'nin Siverek ilçesindeki karne töreninde ögrenciler, tahtaya 'Seni çok özledik Necmettin ögretmenimiz' yazdi.

Tunceli'de terör örgütü PKK mensuplarinca kaçirildiktan sonra sehit edilen sinif ögretmeni Necmettin Yilmaz'in Sanliurfa'nin Siverek ilçesinde isminin verildigi okulda düzenlenen karne töreninde büyük üzüntü yasandi.

Görev yaptigi Siverek'ten 16 Haziran 2017'de memleketi Gümüshane'ye giderken Tunceli'de terör örgütü PKK mensuplarinca kaçirilan ve 12 Temmuz 2017'de Pülümür Çayi'nda cesedi bulunan Yilmaz'in isminin verildigi okuldaki ögrencileri, karne gününde sehit ögretmenlerini unutmadi.

Okulda düzenlenen karne töreninde ögrenciler, sinif tahtasina "Seni çok özledik Necmettin ögretmenimiz." yazarak, masadaki fotografinin yanina karanfil birakti.

Törende Necmettin Yilmaz'in öz geçmisinin okunmasi sirasinda ögretmen ve ögrenciler, duygusal anlar yasadi.

Siverek Ilçe Milli Egitim Müdür Vekili Mehmet Zülfü Kan, ögrencilerin kendilerine sehit ögretmenin emaneti oldugunu söyledi.

Tüm okulda buruk bir karne sevinci oldugunu dile getiren Kan, "Ögrencilerimizin sehit ögretmenlerini unutmadigini görmek bize gurur verdi. Allah rahmet eylesin. Onun bize emaneti olan çocuklari bugün karne aliyor ancak sevinemediklerini gördük. Çocuklar buruk bir karne sevinci yasadi. Çocuklarla sohbet ettigimizde onu hala çok sevdiklerini söylediler. Onu çok özlediklerini yazili olarak da gördük. Bu çocuklar bu memleketin bu tür olaylari yasamamasi için okuyup iyi yere gelecek." diye konustu.

- "Simdi aramizda olmamasina çok üzülüyoruz"

Ögrencilerden Halime Çeçan, ögretmenleri Necmettin Yilmaz'in yokluguna alisamadiklarini belirterek, sunlari kaydetti:

"Onun gibi güzel bir ögretmenimiz oldugu için çok mutluyduk. Simdi aramizda olmamasina çok üzülüyoruz. Her ne kadar yanimizda olmasa da fotograflari bizimle olacak ve her daim kalbimizde yasayacak. Allah mekanini cennet etsin. Onu çok seviyoruz ve hiçbir zaman unutmayacagiz. Onun ögrencileri oldugumuz için çok mutlu ve gururluyuz. Eminim simdi burada olup mezun oldugumuzu görseydi çok mutlu olurdu. Ben onu hala da çok seviyorum."

Ikinci sinifta karnesini sehit Necmettin Yilmaz'dan alan ögrencilerinden Birgül Subay ise "O simdi aramizda degil ve biz onu çok özledik. Su an 6. siniftayim ve yine karne aliyorum. Necmettin ögretmenimiz simdi burada olsaydi bizimle gurur duyardi." diye konustu.

Kaynak: AA