Romanya'daki Rafineri Patlamasinda Bilanço Netlesiyor Açiklamasi 1 Ölü, 5 Yarali

Romanya’nin Karadeniz kiyisindaki Petromidia petrol rafinesinde meydana gelen patlamada 1 kisinin hayatini kaybederken, 5 kisi ise yaralandi.

Romanya'daki Rafineri Patlamasinda Bilanço Netlesiyor Açiklamasi 1 Ölü, 5 Yarali
Romanya’nin Karadeniz kiyisinda bulunan Petromidia petrol rafinerisinde meydana gelen patlamanin ardindan ilk can kaybi kayda geçti. Uluslararasi petrol sirketi KMG International Group’un bir parçasi ve Petromidia rafinerisinin isletmecisi Rompetrol Rafinare’den olaya iliskin açiklama yapildi. Açiklamada, yasanan patlama sonucu 1 kisinin hayatini kaybettigi, 5 kisinin ise yaralandigi kaydedilerek, "5 meslektasimiz Köstence Hastanesi’nde tedavi altinda. Bir kisi de ne yazik ki hayatini kaybetti" ifadelerine yer verildi.

Rompetrol Rafinare, patlamanin mazot aritma tesisinin içinde meydana geldigini ve tesisteki çalismalarin güvenli bir sekilde durduruldugunu belirtti.

Yanginin "izole ve stabilize" edildigi kaydedildi.

Romanya Acil Durumlar Dairesi Baskani Raid Arafat ise yaptigi açiklamada, itfaiye ekiplerinin söndürme çalismalari yürüttügü rafineride daha fazla patlamalarin yasanma tehlikesinin önemli ölçüde azaldiginin altini çizdi.
Kaynak: İHA